Ukens beste vinkjøp

Flott rødvin fra Provence

Denne vinen er god til kraftige kjøttmiddager nå i kulden.

MOURVÈDRE: Hoveddruen i Moulin des Costes er mourvèdre, som er kjent for å lage strukturerte viner med tydelige tanniner.
MOURVÈDRE: Hoveddruen i Moulin des Costes er mourvèdre, som er kjent for å lage strukturerte viner med tydelige tanniner. Foto: Foto: Arnie Stalheim
Publisert Oppdatert

Provence er et populært reisemål for nordmenn, spesielt etter at vi fikk billige flyvninger til Nice. Sydfranske rødviner gjør det godt i det norske markedet, men det går da gjerne i rhône, languedoc og roussillon. Provence er kanskje best kjent for rosévinene sine, men det lages også veldig god rødvin i dette området. Både røde og rosé fra Bandol-distriktet i Provence er i hovedsak laget på druen mourvèdre, som er kjent for tydelige tanniner.

Vår vin er laget på 75 prosent mourvèdre, 10 prosent grenache, 10 prosent cinsault og 5 prosent syrah, og er produsert av Domaine Bunan.

Moulin des Costes 2006, vnr 80381, kr 149,30, 87 poeng.

Dyp rødfiolett på farve. Dufter av mørke bær med hint av anis og noen animalske toner. God fylde med rik og sødmefull frukt, middels syre og en lang og spicy ettersmak med tydelige, men ikke aggressive tanniner.

Denne vinen er god å drikke nå, men tåler også lagring i fire til fem år. Det er en typisk kjøttvin, og du trår ikke feil med hverken okse, lam eller vilt. Også kraftige gryteretter.

Her er oppskrifter på noen retter som passer til vinen:

Lammecassoulet med bønner

Hjortefilet med hvitløksgratinerte poteter og madeirasaus

Helgrillet entrecôte med hvitløksmør

Flere gode tips i serien Ukens beste vinkjøp finner du her:

Billig italiener

Syrah til å varme seg på

Nydelig portvin

Frisk og lett hvitvin

Glimrende valpolicella

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning