Oppskrift på enkle sauser
7 kule sauser med 2 ingredienser
Kan du blande? Da kan du lage saus!
- Jeg får aldri til å lage saus, hører jeg ofte. Da gjør du noe galt. Ikke vet jeg hva det er, men kanskje du prøver på noe for vanskelig.
(Mitt råd er: Ikke gi opp! Her kan du gå på vår uhøytidelige, digitale sauseskole).
Enkel mat bra. Her på Klikk har vi startet en serie hvor vi lager mat med fem ingredienser som du også kan sjekke ut.
Nedenfor har jeg listet opp syv forslag til sauser med to ingredienser. Jeg oppfordrer herved alle til å komme med forslag til andre varianter. Men, dere, her er jeg ikke ute etter sauser som tar utgangspunkt i fabrikkmat (typisk tacosaus med gulost). Jeg vil ha to ordentlige ingredienser. (Jada, jeg har tatt med én av den sorten, nemlig pesto. Så det er jeg som står for syndingen).
1. Sennepssaus
Sennep
Crème fraîche
Bland en spiseskje sterk sennep med ca fire spiseskjeer crème fraîche.
Passer til: Kjøtt, fisk og kylling.
2. Rødbetesaus
Sylta rødbeter
Crème fraîche
Kjør rødbeter og crème fraîche sammen med en stavmikser. (Sjekk den kule fargen!). Bruk ca 2 desiliter
Passer til: Oksekjøtt, (f. eks stekt kjøttdeig), kylling, fisk og svinekjøtt.
3. Pestosaus
Crème fraice
Pesto
Bland 2-3 spiseskjeer pesto i ca 2 desiliter crème fraîche.
Passer til: Pasta, fisk og kylling
4. Frisk yoghurtsaus
Yoghurt
Finhakket agurk
Finhakk agurken. Bland det med yoghurt. (Bruk omtrent en halv yoghurt til to desiliter yoghurt).
Passer til: Fisk og vegetarmat.
5. Søt sennepsaus
Aprikossyltetøy
Sennep
Bruk den sennepen du liker best. Bland omtrent like mengder sennep som syltetøy.
Passer til: Fisk, oksekjøtt, svinekjøtt og kylling.
(Kan også brukes til pensle ovnsbakt laks med).
6. Bønnesaus
Hvite bønner (hermetiske)
Kyllingkraft
Bruk én boks eller ett glass hermetiske bønner med litt væske. Kjør det glatt med stavmikser. Smak til med kyllingkraft (ca 2 spiseskjeer).
Passer til: Kjøtt, fisk og fugl. Om du bytter kyllingkraft med grønnsakskraft er dette også en fin saus til vegetarretter.
7. Cognacsaus
Smør
Cognac
Ha to, tre spiseskjeer konjakk i en kjele. Kok opp. La det putre i et lite minutt før du tar platen av varmen. Ha i 4-6 spiseskjeer smør, en og en, som du pisker inn.
Passer til: Oksekjøtt, kjøttkaker, kylling og svin.
Har du flere oppskrifter i samme gate? Ikke nøl med å bruke kommentarfeltet nedenfor!
Les også:
Slik har du ikke laget eplekake før
Dette er den sunneste yoghurten
Ni råd for en lykkelig barndom
Her finner du 4.000 oppskrifter du kan kose deg med!
Denne saken ble første gang publisert 16/11 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.