Sommersminken!

I sommer skal du sminke deg dramatisk og fargerik!

Publisert Oppdatert
Blått hår, metalliske øyne, lysende hud - ikke vær redd, det er bare sminketrenden på catwalken! Sommersminken bringer tilbake farge og drama, men du trenger ikke dra den helt ut. Litt klarere rouge, kraftigere eyeliner og en touch av ny foundation bør holde.

Det morsomme er at det fremover er lov å sminke seg med flere farger både når du er på skole og jobb om dagen, ikke bare når du går på byen om kvelden.

Dramatiske øyne

Vår-og sommermoten byr byr på fokus rundt øynene. Metallisk øyenskygge i fargene gull, burgunder, sølv eller lilla hører med. Svartsotede øyne er fremdeles også in, og våt eyeliner dradd til siden alà Amy Winehouse er trendy.

Verdens makeupartister anbefaler deg å bruke en myk øyeblyant over hele øyelokket, deretter legge en metallisk øyenskygge over for å gi looken en kremet, fuktig effekt. Skimmerøyenskygge er perfekt!

Naturlig hud

Det er lett å anta at modeller på catwalken er velsignet med naturlig perfekt hud, men modellene gjemmer seg bak perfekt foundation som glatter ut ujevnheter og røffe områder i ansiktet samtidig som huden ser naturlig ut.

Her er det mineralsminken som gjelder for alle penga. Mineralpudder virker både som foundation og pudder og inneholder som regel solfaktor. I tillegg til å dekke over, er også pudderet så lett at det ikke tetter porer og ser helt naturlig ut.

Makeupartister råder deg til å ikke overdrive, bruk bare litt i midten av ansiktet og bland litt utover for naturlig look. Hemmeligheten ligger i lyset som reflekteres på kinnbena, legg derfor litt fuktighetskrem på kinnbena etter påføring.

Optimistisk farge

Fra lilla, røde, svarte og burgunder negler til rødoransje lepper og blå og limegrønn eyeliner er budskapet klart: jo sterkere jo bedre! Prøv å mathce porselenshud med en ferskenfarget eller rød leppestift. Så lenge du har fokus på ett område i ansiktet av gangen kan du ta flere sjanser i forhold til farger.

Hårtekstur

En god nyhet til alle som føler at de har slitt hår; nå er det på mote! Om ikke fullstendig slitt og ødelagt; hårteksturen skal synes.

Det er in med rufsete hårballer på hodet, store lugger og svær kronepryd. Håret kan se ut som høy, rufse det skikkelig til med fliseklemmer, spray, skum, voks, strikk, hårband - hva enn du måtte få tak i!

Du skal selvsagt ikke slite ut håret ditt med vilje, bare få tak i en teksturspray som vil fremheve looken litt bedre.

Hvit øyensminke

I år ser vi også en myk trend sammen med alle fargene. Det handler om hvit øyensminke som skal slette ut alle rynker og trekk rundt området. Den litt teatralske looken skal samtidig være vakker og uskyldig.

Du kan legge en hvit skimmerøyenskygge over hele øyelokket, helt opp til brynet. Du kan også legge litt shimmer på kinnbena.

For en litt mindre dramatisk effekt; bruk et hvitt highlight-pudder på øyelokkene og ikke legg noe på resten av ansiktet. Unngå maskara.Kilde: TimesonlineNyttige tjenester

FORUM

Underholdning