Naturlig sminke

Hold huden sunn og frisk med mineralsminke!

Publisert Oppdatert
Hvis du er plaget med kviser, uren og irritert hud, kan det skyldes sminken du bruker.

Anbefalt av kreftforening

Flere og flere eksperter råder i dag kvinner å bytte fra vanlig makeup til mineralmakeup. Sminken som er basert på knuste mineraler fra naturen, sies å være det absolutt sunneste og reneste alternativet på skjønnhetsmarkedet.

- I.d bareMinerals er USAs mest solgte foundation og har hatt en vekst på 96 prosent økning i 2007. Sminken er så pleiende og så naturlig at den anbefales av kreftforeningen i USA, forteller Produktsjef for i.d bareMinerals makeup, Wenche Flage Eriksen til Kvinneguiden.

Tradisjonell makeup innheholder konserveringsmidler, parfyme, mineralolje, kunstige fargestoffer eller andre kjemiske stoffer som kan gi sensitiv eller uren hud. Det spesielle med mineralsminke er at flere av mineralene har pleiende effekter, og forskning viser at sminken reduserer hudirritasjoner, rødhet, akne, tørrhet og hudaldring.

Ikke bare er mineralfoundation dekkende for huden, det lette foundationpudderet inneholder også ofte solfaktor.

Bedre hud

Undersøkelser viser at kvinner i alderen mellom 18 og 65 år med ulike hudtilstander som brukte mineralsminke i to uker, oppnådde imponerende resultater. 76 prosent av alle med uren hud fikk bedre hud. Rødhet ble redusert med 31 prosent, tørr hud ble forbedret med 75 prosent og 49 prosent av kvinnene opplevde en generell hudforbedring.

- Det ideelle er å bruke en pleiende underlagskrem på huden etterfulgt av foundation, gjerne litt rouge og så avslutte med et mattende mineralpudder i t-sonen, sier Eriksen.

Beroligende pleie

Også hudpleier Tove Høystakli anbefaler alle kvinner å bruke mineralsminke fremfor noe annet.

- Mineralsminke inneholder blant annet sink som virker beroligende på huden og er svært sunt, sier hun.

Fagsjef ved Dermanor AS, Hilde Midthjell forteller at i.d bareMinerals smelter på huden, ikke gir skiller, ikke legger seg i linjer, dekker godt og gir en naturlig glød.

- Den kan til og med brukes av gutter som sliter med problemhud, sier hun.

Fagsjefen forteller at mineralmakeup nå er blitt "in" men advarer mot urene kopier.

- Ikke alle "mineralsminker" er like rene, hudvennlige eller naturlige. Dette er fordi i noen merker blandes ingrediensene ut i produktene og da virker det ikke pleiende for huden, sier hun.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning