Flatterende farger

Du trenger ikke følge moten slavisk, men du bør være kresen på fargene du bruker. Finner du dine riktige farger ser du fantastisk ut!

Publisert Oppdatert
Farger er noe du absolutt kan bruke for å fremheve din unike skjønnhet, og med små justeringer kan de riktige fargene hjelpe deg å se strålende vakker ut. En enkel regel er; kler fargen deg - bruk den, hvis ikke, dropp den.

Farger regjerer

Men for å gjøre det litt mer interessant tar vi moten med i bildet! Du har sikkert ofte tenkt "jeg er ikke typen som stikker og kjøper meg noe orange eller limegrønt bare fordi det er hot mote for øyeblikket". Og det kan faktisk være veldig lurt å tenke slik, riktige farger på kroppen får deg nemlig til å se våken, frisk og sprek ut.

I dagens motebilde lever fargene som sjelden før. 80-tallet regjerer og fargene blir mer og mer akseptert nok en gang. Blåfarge i de fleste toner er årets store hit sammen med elektriske grønnfarger og rasende rødt! I motsatt ende har vi myke pastellfarger som var så populært for ti år siden, i dag kan pastellfarger få deg til å se gammel og sliten ut. Forskjellen på en gammel pastellfarge og en moderne pastellfarge er at den moderne pastellen faktisk har fått mikset inn litt "skitne" toner i seg. Pastellfargene i dag er gjerne litt mer gråmelerte og nedtonede.

Frem og tilbake

Har du fått hjelp hos en makeupartist og fått vite hvilke farger som passer deg i ansiktet, er dette også ofte riktige farger å bruke på klærne dine. Passer du med varme farger har du mye å velge mellom, men dette gjelder også om kalde farger er riktig for deg.

En rosatone kan for eksempel være "babyaktig", barbiefarge eller en slags flashy erotisk farge - fargetonene er mange! Men det er rart hva du kan se deg selv i om noen år, men ikke nå. Noen år tenker du at du definitivt har vokst ut av svart, andre år virker det som den mest sofistikerte fargen. Marinefargen kan virke kjedelig og katastrofalt gammeldags for så å komme inn som en skarp, kul og chic farge.

Farger kommer og går, noen ganger er det helt riktig, andre ganger fullstendig feil.

Slik passer fargen

Moralen er at du skal holde deg på tærne. Finn ut hvilke pigmenter som får hudtonen din til å se flatterende ut; de riktige fargene skal lyse hudtonen din opp uten å stjele all oppmerksomhet. Oppdater fargene i skapet ditt så du husker hva du føler deg mest vel i. Du kan også sjekke om fargetoner passer deg ved å bruke fargen på en veske og ikke nødvendigvis på et plagg.

Det du bruker sammen med fargen din er like viktig. Noen hudfarger ser bedre ut sammen med nedtonede antrekk, andre er motsatt. Du kan finne gode bøker i bokhandelen om farger som kler deg, enten det er myke, klare, varme, kalde, dype eller lette farger, spør i bokhandelen eller let på internett. Det kan være nyttig for 90 prosent av oss som alle holder oss til samme fargen, og de andre 10 prosentene som bruker mange forskjellige farger - uten at noen fungerer bra.

Du behøver ikke å kjøpe siste skrik i blått, grønt eller neonfarger. Du trenger heller ikke kle deg som en modell. Men du kan revurdere garderoben din litt og tenke over fargekombinasjonene du bruker til hud og øyenfargen din. Ønsker du å bruke mye svart og brunt, og garderoben stort sett inneholder de fargene, kan det være lurt å gjerne kjøpe tilbehør i litt andre farger.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning