Hot over nyttår!

Vær føre var med følgende trender!

Publisert Oppdatert


Hvis du ønsker å være trendsetteren neste år, skal du lese videre.

Trendene endrer seg år etter år, men de fleste trender kommer tilbake med en mer futuristisk look. Presseansvarlig ved P&G Beauty, Sigrid Barnekow, forteller at farge-og motetrendene for 2008 deles inn i navnene Athena, Wonderland, Industrial Beauty og Couture Allure. Les mer om farger, former, tekstur og inspirasjon!

Forever young

Athena-trenden gjenspeiler et håp om å være ung og sprek enda lengre enn tidligere. Forbrukerne er mer bevisste på utseendet og det er viktig for dem å holde på skjønnheten og helsen. Trenden handler i stor grad om sunn bevissthet i en sunn kropp!

- Klesmoten heller mer mot enkle, komfortable klær med en sporty look og med fokus på detaljer, forklarer Barnekow.

Det samme gjelder for hårstilen. Her skal linjene være rene og og stilfulle, håret skal se sunt ut med silkemyk og glatt struktur og stylingen skal helst ikke synes. Om du ønsker å farge håret, bør det se naturlig ut med myk fargeharmoni.

- Skandinaviske kvinner er allerede foran mesteparten av verden når det gjelder hårtrenden. For de i nord er fremtidens mote litt gårsdagens mote. De er flinke til å følge trendene på forhånd, sier stylist Thomas Edlund til Kvinneguiden.

Det naturlige i Athena-trenden vises også gjennom makeupen. Her gjelder klare linjer, sofistikert look med naturlige hudfarger, fremhevede kinnben og øyne, og skinnende rødfarge i kinnene.

Vakkert liv

Wonderland-trenden fokuserer på å respektere naturen gjennom klesmoten. Her gjelder myke blomstermotiver, store flagrekjoler, looken er søt og uskyldig og klærne har mye farge.

- Håret skal i tillegg være formet og klippet, men det skal ikke se overdrevet ut. Stylingen kan være "løst babyhår", franske fletter, kreppet hår og fargen i håret kan enten være skarp eller pastellaktig, forklarer Barnekow.

Sammen med blomsterdekorativer og pastellfarger, passer en myk, lys og lett sminke. Looken skal være sårbar, men lepper, øyne og negler kan være litt mørkere.

Industriinspirert

Industrial Beauty handler om å fremprovosere følelser, gjerne med en uvanlig look. Gjennom klær handler trenden om å både se bra ut samtidig som funksjonalitet er en viktig del av moten. Vi ser blant annet feminine arbeidsklær, mye syntetiske stoffer, midlertidige kombinasjoner og estetisk mote.

- Hårklippen handler om en "uperfekt" skjønnhet, det skal være kontraster i håret med elementer av både langt og kort hår og formene skal være asymmetriske. Stylingen skal enten se skinnende og naturlig ut ellers skal looken være matt. Fargene er nyere svarte nyanser, askefarget hår eller hår med blå og grønn skimmereffekt, sier Barnekow.

Sminken matcher håret med en original, selvbevisst look. Fokuset handler om en indre skjønnhet og kontrasten går mellom matte, skinnende og metalliske effekter. Huden skal se myk og perfekt ut, typisk for den nye madam-moten.

Skill deg ut!

Couture Allure - trenden er veien å gå dersom du virkelig vil skille deg ut i folkemengden! Trenden viser en look som reflekterer rundt personligheten til hver enkelt person som ønsker å bære den.

- Klær skal fremheve fasongen og kjoler og skjørt skjærer geometrisk. Formene på klærne skal være ganske vågale og unike, og det er særlig fokus på accessoarer, forteller Barnekow.

Håret må selvsagt matche den unike looken, og klippen skal være full av volum og gjerne med skarpe linjer. Strukturen kan være glatt men samtidig litt kunstig, alà Amy Whinehouse. Dermed må stylingen være kontrollert og perfekt, enten med ukonvensjonelle farger eller grafiske svarte eller hvite effekter.

Hvis du digger 60-talls sminken er denne looken perfekt for deg. Couture Allure sminken er dekorativ og fokuset er på øynene. Huden skal være matt eller skinnende, ingen miks. Du skal se sunn ut med sterke fargekontraster.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning