Hårtrenden nå!

I 2008 skal håret være kult, kort og godt! Vår hårekspert Sølvi Bjørnevoll tipser deg.

Publisert Oppdatert
Er du lei av den samme gamle, safe og traurige frisyren som ikke lenger pryder toppen slik den pleide å gjøre? Ikke vær redd for å klippe og forme håret, i år kan det gjerne være kort!

Pannelugg

Det mener iallefall Kvinneguidens hårekspert Sølvi Bjørnevoll.

- I 2008 er trenden slik at man skal ha kortere hår. Mer liv og mer lekne frisyrer er in. Bob i ulike lengder og mer oppklipte fasonger er veien å gå, råder Bjørnevoll.

Det å klippe håret er gjerne et drastisk steg å ta, men å fornye frisyren for å få en frisk og ny look uten at det blir for dramatisk, kan gjøres på flere måter på både langt og kort hår.

- Hva med ny pannelugg? En fresh ny lugg kan gjøre underverker for frisyren! Klipp av de slitte, trøtte tuppene og klipp det opp. Da kan du få godt med volum og luft i frisyren, forklarer Bjørnevoll.

Og luggen trenger ikke nødvendigvis å klippes rett over, det finnes mange varianter, og blant dem er skråluggen eller den ekstra korte luggen.

Gjør det selv!

Om du liker håret ditt som det er, men til tider ønsker litt forandring i hverdagen, er det mye du kan gjøre selv.

For å ta saken i egne hender kan det være greit å skaffe seg en bølgetang eller krepptang mener håreksperten.

Sølvi Bjørnevoll gir deg råd!Kvinneguiden.no har et samarbeid med frisør Sølvi Bjørnevoll (25) som jobber som frisørinstruktør ved Norsk Frisørskole i Oslo og er Kvinneguidens hårekspert.I tiden fremover vil du få flere gode hårtips fra den glade frisøren.

- Tupère håret litt før du setter det opp. Bruk en teksturspray, for eksempel Kms sin "Texture Blast" som gir god tekstur og liv til håret.

Kms har også en fantastisk voks-spray som heter "Paste up spray". Den er fantastisk til kortere hår for å definere og løfte, forklarer Bjørnevoll.

Fornying av håret trenger vi alle i blant, men èn sak som er sikker, er at det alltid er moderne med en sunn look.

- Langt hår skal være pent. Bruk kur en til to ganger i uken. Bruk riktig sjampo og balsam. Gå til frisørn din og spør om råd.

Har du brukt en sjampo i lengre tid er det kanskje på tide å prøve en ny, råder eksperten.

Behold personligheten

Kvinneguiden.no har tidligere skrevet om de mest trendy hårfargene for 2008, og metalliske farger troner på toppen av trendlisten. Bjørnevoll selv mener at store kontaster er ut.

- Våren og sommeren nærmer seg med lysere farger. I frisørsalongen bruker vi enda en del kalde lyse farger, farger som går mot det kalde lilla-blå-grå. Men også spennende effekter med ton i ton farger med beige undertoner er populært, forklarer eksperten.

Likevel mener hun fremdeles at trender ikke bør overskygge din egen personlighet;

- Finn noe som passer deg og ikke gjør som alle andre!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning