Gammel med stil

Slutt å kjempe mot alderstegn, det nytter lite!

Publisert Oppdatert
Her kommer en dårlig nyhet til alle som tror at rynker og hengehud kan skjæres bort med kniven; det hjelper dessverre ikke i lengden.

Holder få år

Magasinet Timesonline skriver om en undersøkelse gjort av British Association of Aesthetic Plastic Surgeons, som viser at en tredjedel av deres medlemmer har måttet operere igjen etter diverse skjønnhetsinngrep.

Samtidig selger en eksklusiv, ny ansiktskrem som lover å redusere rynker som hakka møkk og tall viser at Botoxbehandlinger har økt med 39 prosent i Storbritannia. Men få leger forventer at rynker skal reduseres permanent av en hudkrem.

Samtidig forventer flere dette nettopp av kirurgiske inngrep. Nå viser det seg derimot at det ikke er noe poeng i å forvente varige endringer gjennom slike inngrep heller.

Selv et ansiktsløft har bare en midlertidig effekt, vanligvis mellom fem og ti år, men noen personer behøver et nytt løft allerede ett år etter inngrepet.

Alderstegn kommer

Avisen skriver videre uansett hva du gjør vil huden før eller siden sige sørover og det nytter ikke å konkurere med tiden. Etterhvert som huden eldes, minskes celleproduksjonen i det øverste laget slik at huden blir tynnere, mer papiraktig.

Huden blir rynkete fordi kroppen produserer mindre elastin (fibrene som gjør huden fleksibel) og kollagèn (som gir huden styrke) når vi eldes.

Dermed påvirker tyngdekraften huden. I tillegg kommer aldersflekker forårsaket av sol og tørr luft, dette skjer fordi eldre hud inneholder mindre olje.

Lev sunt

Det leger anbefaler er å leve sunt slik at vi forebygger aldringsprosessen naturlig. Vi vet hva som senker farten på aldringsprosessen og leger forteller at det stort sett er dette du kan gjøre for å holde utseendet ungt og friskt.

  • Stump sigaretten

  • Bruk solfaktor eller hold deg i skyggen

  • Spis frukt og grønnsaker

  • Drikk mye vann

  • Få nok søvn

  • Tren regelmessig    Kilde: Timesonline

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning