Sexy hud!

Du skal elske huden din, slik blir den vakker!

Publisert Oppdatert
Hvis du trodde at ferskenhud bare kan oppnås av kjendiser som Jennifer Lopez, Beyonce og Jessica Alba, tar du feil. Du kan også få vakker hud, bare du følger riktig oppskrift.

Problemer med porer er at om du ikke behandler de på riktig måte, tettes de og blir større og tydeligere. Om du i tillegg har tørr hud, kan porene se verre ut enn de egentlig er. Her er noen tips til hva du kan gjøre for å både forbedre huden din, og ikke minst skape en illusjon om at den er perfekt.

Eksfoliere

For å hjelpe porene til å gjøre "jobben" sin ved å la olje beskytte huden effektivt, bruk et eksfolierende rensemiddel som vil polere av den tørre, døde huden som tetter porene. Velg et rensemiddel som er skånsomt og kan brukes hver dag. Men vær forsiktig med eksfolierende produkter, ikke bruk dem for ofte, om du overdriver rensingen vil huden produsere mer olje og huden blir uren.

Ansiktsbehandling

Ansiktsbehandlinger er supre for grundig, dyp rensning av porer, dessuten glatter de ut huden. En ansiktsbehandling skal være personlig for deg og dine behov, derfor er det viktig med en konsultasjon med hudpleier først. I tillegg får du slappet av gjennom en ansiktsbehandling og bli kvitt svarte hudormer på en trygg måte som ikke lager arr.

Kråkeføtter

Plages du med rynker rundt øynene? Dette er noe som vanligvis kommer av for mye sol og av å røyke. Bruk solkrem hver dag og prøve å unngå for mye sol i ansiktet. Bruk fuktighetskrem og øyekrem som gjør at rynkene vil bli mindre tydelige. Tørr hud ser alltid eldre ut enn hud med god fuktbalanse! Etterhvert som årene går vil rynker rundt øynene også komme av at du smiler og myser, noe man ikke kan gjøre så mye med.

Sminke

Ikke bruk foundation hvor huden allerede har forstørrede porer. Foundation gjør at porene ser større ut, selv mattende foundation trekker mer oppmerksomhet mot rynkene. Bruk heller et lett pudder som gjør overflaten glattere og skaper en illusjon av mindre porer.

Poreforminsker

Bruk en poreforminskende krem. Se etter geleer og kremer formulert for å glatte ut porer. Legg produktet direkte på problemområder og la det tørke. Deretter legger du et lett pudder over. Cliniques Pore Minimizer Instant Perfector har en kremet tekstur og er usynlig på huden. Perricone's Pore Refinishing Concealer inneholder glycolsyre og antioksidanter i en lett farget base.

Vask kostene

Det er viktig å vaske sminkekostene en gang i blant for å unngå at huden blir uren. Vask krembørster så ofte du kan. Bruk en antibakteriell såpe eller en mild sjampo og skrubb forsiktig tuppen av børsten mellom fingrene dine. Press den gamle sminken ut i vannet. Vask også svamper regelmessig, særlig foundation- og puddersvamper. Den harde "skorpen" som etterhvert kommer på puddersvamper er olje og bakterier fra huden. Løse pudderbørster trenger du ikke rengjøre like ofte, en gang i måneden er greit. Bruker du eyelinerbørste, vask denne så ofte som du kan. Har du hastverk er en antibakteriell spray bra.Kilder: about.com, bobbibrown.com, lookfantastic.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning