Fint treningstøy

Dette er treningstøy-trendene i år

Velg tøy etter hvilken trening du skal på.

FAST OG FARGERIK: Rumpa skal være fast og treningsklærne skal synes, dermed er miksen av ""anti shake"", kompresjon og farger det absolutt hotteste på treningsklær-fronten dette året. Tightsen på bildet er Casall Crocko Tights, 899 kr.
FAST OG FARGERIK: Rumpa skal være fast og treningsklærne skal synes, dermed er miksen av ""anti shake"", kompresjon og farger det absolutt hotteste på treningsklær-fronten dette året. Tightsen på bildet er Casall Crocko Tights, 899 kr. Foto: Foto: PRODUSENTEN.
Publisert Oppdatert
- BEDRE OPPLEVELSE: - Treningsopplevelsen blir så mye bedre om man har behagelig og kult treningstøy på, sier Silje Landevåg (bilde) ved Getinspired.no.
- BEDRE OPPLEVELSE: - Treningsopplevelsen blir så mye bedre om man har behagelig og kult treningstøy på, sier Silje Landevåg (bilde) ved Getinspired.no. Foto: Foto: GETINSPIRED.NO

Har du startet året med skikkelige treningsambisjoner men likevel synes det er trått å komme skikkelig i gang med gode vaner?

Det kan hende at du vil få litt ekstra motivasjon om du både ser bra ut og føler deg bra mens du er på trening.

Kule treningsklær kan hjelpe mer enn du aner.

Komfort først

Det mener Silje Landevåg som driver nettbutikken Getinspired.no.

-Treningsopplevelsen blir så mye bedre med riktig utstyr, så legg heller noen ekstra kroner i for å få kvalitet. Tenk også over hvilke treningsformer du skal bruke klærne til, slik at du unngår bomkjøp, sier Landevåg til Kvinneguiden.

Det viktigste er å velge seg klær man føler seg vel, mener hun.

- Slik er det prestasjonen som står i fokus når du kommer på trening. Du skal slippe å bruke energi på å irritere deg over t-skjorten som har krympa eller tightsen som siger ned, sier hun videre.

- Tettsittende best

Line Marion Nielsen Kjøniksen, personlig trener og livsstilscoach ved Gympartner.no foretrekker at treningstøyet sitter godt på kroppen.

- Personlig elsker jeg tettsittende tights med smale ben hele veien ned i pustende materiale. De passer til all slags type trening, gir god bevegelse og svettetransport i tillegg til å forme kroppen litt, sier Nielsen Kjøniksen til Kvinneguiden.

Når det gjelder treningstopper foretrekker hun singlet.

- Det er fordi det gir bedre bevegelsesfrihet og man slipper svetteringer under armene. Noen av mine favoritter er topper som har innebygget sports-bh noe jeg synes er et stort pluss! Jeg er glad i å bruke litt farger på treningstøyet kontra å ha alt svart eller grått, sier hun videre.

Fargerikt med mønster

Men selv om det viktigste er komforten, er det samtidig ekstra stas om treningsklærne i tillegg ser bra ut.

Og i år er det noen trender som gjelder mer enn andre:

- Fargerike tights, tøffe mønster, detaljer, kompresjon og shape er noen av de største trendene denne sesongen. Korall er den hotteste fargen, og gir ekstra energi og glød. Det kan vi like etter en lang vinter, ivrer Landevåg.

Tips

  • Velg klær ut i fra treningsform.
  • Til løping er kompresjon et godt valg for økt blodsirkulasjon og prestasjonsevne.
  • Til dans eller roligere treningsformer er det deilig med litt løsere plagg, i teknisk bomull.
  • Til styrketrening er det smak og behag egentlig, der fungerer det meste så lenge det har tekniske egenskaper og god passform.

(Kilde: Silje Landevåg)

Ved siden av de sterke fargene skal treningstøyet få en til å utstråle mye energi, og smarte materialer er stikkord for sesongens kolleksjoner, mener Landevåg.

- Jeg vil dra frem farge og mønster på tightsen som en nyhet her. Tidligere har vi som oftes kjørt det safe med sorte tights og farget overdel. Nå tør vi mer, og det er så gøy! I tillegg er det mye detaljfokus, som rysjer, cutouts, blonder - detaljer som løfter plagget.

Fast rumpe

FARGER: Fra venstre: Tove Loose Racerback, 399 kr, Lily Loose Short Tee, 349 kr, Refleksvest, 299 kr.
FARGER: Fra venstre: Tove Loose Racerback, 399 kr, Lily Loose Short Tee, 349 kr, Refleksvest, 299 kr. Foto: Foto: RÕNISCH.

Flere og flere treningstøy-produsenter lanserer plagg som skal "holde kroppen på plass" og få både rumpe og lår til å se fastere ut.

Landevåg forteller at "Anti-shake"-trenden har tatt fullstendig av blant forbrukerne.

- Populariteten rundt "Anti-Shake"-tightsen er ustoppelig. Nå er det fjerde sesongen at den er en soleklar bestselger hos oss. Kompresjonstøy er også veldig i vinden, sier hun videre.

Til ditt behov

Når du skal investere i nytt treningstøy, er det nødvendig å tenke på hva slags behov du har slik at du ikke gjør bomkjøp.

TIGHTS: Fra venstre: Rönisch Anti Shake, 699 kr, Röhnisch Tone Shiny Tights, 499 kr, MXDC Sport, 599 kr, Drop of Mindfulness, 499 kr, Reebok, 499 kr.
TIGHTS: Fra venstre: Rönisch Anti Shake, 699 kr, Röhnisch Tone Shiny Tights, 499 kr, MXDC Sport, 599 kr, Drop of Mindfulness, 499 kr, Reebok, 499 kr. Foto: Foto: PRODUSENTENE.

Her har Nielsen Kjøniksen flere tips:

TRENERENS FAVORITTER: Line Marion Nielsen Kjøniksen er spesielt begeistret for tettsittende treningstøy med absorberende materiale og innebygget sports-bh. Topp ca.400 kr, tights ca. 800 kr.
TRENERENS FAVORITTER: Line Marion Nielsen Kjøniksen er spesielt begeistret for tettsittende treningstøy med absorberende materiale og innebygget sports-bh. Topp ca.400 kr, tights ca. 800 kr. Foto: Foto: BETTER BODIES.

- Det aller viktigste er å spørre deg selv hva slags trening du skal benytte klærne til. Driver du primært med løping, sykling, styrketrening og så videre, eller en god blanding av alt?, spør treneren og kommer med følgende råd:

  • Løper du mye eller er mye på gruppetimer med hopp, bør du sørge for god støtte for brystene.
  • Under løping og sykling kan det også være en fordel med bukser/tights som er relativt kroppsnære slik at buksestoffet ikke kommer i veien og man unngår gnisninger for hvert steg man tar.
  • Til styrketrening bør man tenke på god bevegelse, spesielt i buksestoffet ved øvelser for bena, og ellers om det er "kleskode" der du trener.
  • Enkelte sentere forbyr for eksempel bruk av singlet, men heldigvis er dette på vei bort mange steder. Å trene i singlet kan nemlig være en stor fordel under styrketrening, slik at du ser anatomien din og sikrer korrekt teknikk.
  • Stoffet klærne er laget av er også et punkt man bør overveie. Svetter man mye eller ønsker svært god bevegelighet, er helt klart stoff med stretch å anbefale, ala lycra (elastan). Disse stoffene puster bedre enn eksempelvis bomull.
  • Jeg mener at det er viktig at man også føler seg vel - velg farger og design du liker! Kanskje det blir enda morsommere å gå på trening når du føler deg fin i tøyet i tillegg?

- Ellers kan man jo også forsøke å velge klær som fremhever kroppsfasongen man har. Tights gir ofte et lite løft for rumpe og lår, mens man kan gå for en litt løsere treningstopp eller t-skjorte dersom man ønsker å skjule magen litt. Men husk at man ser større ut ved å gå i en for stor t-skjorte også! Å velge riktig størrelse til din kropp er viktig, mener treneren.

Styr unna

For at du skal være mest mulig komfortabel på trening, holde kroppen lett og varm, er det enkelte materialer på tøyet du bør holde deg unna.

Nielsen Kjøniksen mener at bomull generelt er en dårlig idé på trening.

- Med mindre du svetter svært lite, er det ikke noe pluss å bruke treningstøy i bomull. Det har dårlig passform og transporterer ikke fukt på samme måte som for eksempel lycra. Du ender opp våt og kald med andre ord, sier hun og understreker:

PERSONLIG TRENER: Line Marion Nielsen Kjøniksen.
PERSONLIG TRENER: Line Marion Nielsen Kjøniksen. Foto: Foto: ANDERS ELLEFSEN, STILLFOTO.

- Husk også at du ofte får det du betaler for.Treningstøy må tåle å bli vasket ofte uten at det skal miste passform eller gå opp i sømmene. Ofte lønner det seg heller å betale litt mer for tøy som varer lenger og beholder kvaliteten vask etter vask.

Les også:

Dette er de hotteste treningstrendene i år

Gå ned i vekt uten jojo-effekt

Slik virker trening på psyken

Denne aktiviteten forlenger livet

Hva vet du om trening?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning