Trent kropp til sommeren

Få drømmekroppen med kun tre øvelser

- Det er ikke for sent, sier Hollywood-treneren.

BOR I L.A: Johanna Grønneberg Mesa bor i Los Angeles hvor hun jobber som personlig trener og journalist.
BOR I L.A: Johanna Grønneberg Mesa bor i Los Angeles hvor hun jobber som personlig trener og journalist. Foto: Foto: PRIVAT
Publisert Oppdatert
REPRESENTERER NORGE I HOLLYWOOD: Med Kari Traa-treningstøy og bena godt plantet på jorda, representerer Johanna Norge i det som må kalles USA på sitt mest amerikanske.
REPRESENTERER NORGE I HOLLYWOOD: Med Kari Traa-treningstøy og bena godt plantet på jorda, representerer Johanna Norge i det som må kalles USA på sitt mest amerikanske. Foto: Foto: PRIVAT.

- Det er absolutt ikke for sent å trene seg opp til sommeren. Men du må trene litt smartere, forteller Johanna Grønneberg Mesa til Kvinneguiden.

Dama som jobber som personlig trener og journalist i Los Angeles, og som også er kjent for å ha delt opplevelsen av sitt svangerskap samt sin fødsel i eget tv-program, mener at smart trening handler om å trene øvelser som gjør flere ting på én gang.

Effektiv trening

- Husk å forbedre smidighet, balanse og styrke i samsvar med hverandre, anbefaler treneren.

Da tenker hun spesielt på metoden som kalles "Plyometriks" som hun har gjort i sitt treningsprogram Plyomind.

- Plyometriks er jo at hver muskel skal utnyttes og trenes til å virke maksimalt på korteste mulig tid. Hele kroppen må og burde trenes selv om du bare ønsker deg flatere mage, sier Johanna.

Og det er nettopp denne typen trening Johanna er aktuell med i disse dager gjennom sin egen DVD "Plyomind" som lanseres i mai.

Treningstypen har hun utviklet selv:

- Plyomind er en helt ny måte å trene på som jeg har utviklet i Los Angeles. Jeg har sanket råd og hjelp fra flere av mine treningskolleger der og også fra trenere til Amerikanske fotballspillere i NFL. Øvelsene har kommet fra erfaringer jeg har hatt med mine kunder der og behovene som dukker opp når du trener noen i Hollywood.

- Plyomind trener kroppen på en helt ny måte med inspirasjon i Plyometriks, boksing og Amerikansk agility drills, sier Johanna videre.

Hun håper selvsagt at denne treningsformen vil bli en av de største treningstrendene fremover:

- Men jeg kan også tenke meg at Norge kommer til å trene "Tabata" etterhvert. "Kettlebell" tror jeg også kommer til å bli mer populært når Norge begynner å bruke noen annet enn de enorme kulene, sier Johanna.

Ville Hollywood-trender

Tre gode øvelser for sommerkroppen

Johanna Grønneberg Mesa tipser:

  • Sleeping crab (sovende krabbe) som er en av øvelsene jeg har designet i Plyomind programmet mitt. Det er en øvelse som trener flere ting på en gang og samtidig gjør utrolig godt for kroppen. Den passer til alle- samme hvor god form man er i.
  • Push ups. MEN med variasjoner. Vi gjør alle for mange og for vanlige push ups. Det blir både kjedelig og gir få resultater. Prøv å legge til variasjoner til push-upsene som Aerolean push ups og Body rockers.
  • Vi er alle lei av utfall eller knebøy. Men mange øvelser har disse som base. Prøv derfor å variere disse, med for eksempel jump-squats og hammer-utfall. Ta bort balanse og legg til motgang- det er en fin huskeregel. Men husk å bare gjøre en ting av gangen.

Treneren mener at folk i Norge helt klart påvirkes av nye treningstrender fra Hollywood.

- Men jeg tror vi har en fin evne til å ta med oss det bra derifra og bare le av det sprøeste. Det er jo ikke alt fra Hollywood man trenger å ta med seg til Norge, sier hun og viser til noen eksempler:

- Karaoke- yoga og karaoke-spinning er ganske sprøtt. Men også det nyeste nå som er naken-trening. Man er heldigvis ikke helt naken, selv om det kalles det. Men det fokuseres nå på at man skal ha på seg så lite klær som mulig når man trener så man får fullt fokus på kroppen sin. Altså det helt motsatte av hva vi har drevet med i Norge, smiler hun.

Står i mot kroppspresset

Selv om Johanna bor i L.A og til daglig omgås veltrente og kroppsoppslukte Hollywood-beboere, mener hun likevel at hun selv klarer å motstå det enorme kroppspresset som regjerer:

- Jeg klarer det fordi det motsatte er så fryktelig lite fristende. Jeg er generelt veldig dårlig på å nekte meg selv ting, så jeg hadde gjort det dårlig som en tynn pinne i Hollywood. Men jeg mener at jeg er en veldig flink programleder og håper og tror at det skal holde i de fleste tilfeller. Der det ikke holder får de heller velge en annen til jobben, sier hun.

Samtidig innrømmer Johanna at hun har tunge dager av og til:

- Det er klart jeg har tunge dager der borte jeg også, hvor jeg helst skulle ønske at det skulle være bra og være sunn. Det er derfor jeg må ta pustepauser og komme hjem til Norge innimellom.

Men hva som definerer "den perfekte sommerkroppen" tviler hun ikke ett sekund på:

- Den perfekte sommerkroppen er den som kan ta på seg en bikini, løfte hodet høyt, smile og føle seg selvsikker og bra!

Ulike treningsformer:

Plyometriks:

</p> <p> <strong>Tabata:</strong> </p> <p> <iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/PutmjSp0Qk8" width="560"/> </p> <p> <strong>Kettlebell:</strong> </p> <p> <iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/1fbjmcA5CDk" width="560"/> </p> <p> <strong>Les også:</strong> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/kvinneguiden/helse/article794081.ece">Treningsekspertenes beste motivasjonstips</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/kvinneguiden/helse/article823895.ece">Maten som jager bort fettet</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/kvinneguiden/mat/article812498.ece">Middag uten pasta, ris og poteter</a> </p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning