Slank med slankepiller

Linn-Mari gikk ned 37 kilo

Slanket bort 37 kilo med norsk slankeprodukt.

SPREK, SPREKERE: Linn-Mari Hanssen gikk ned 37 kilo.
SPREK, SPREKERE: Linn-Mari Hanssen gikk ned 37 kilo. Foto: Foto: Ingun A. Mæhlum og privat
Publisert Oppdatert

- Jeg har gått ned 37 kilo uten problemer, sier Linn-Mari Hanssen (24).

- Men nesten enda bedre er det at jeg har holdt vekten i ett år - også det uten problemer, sier hun fornøyd.

Tromsø-jenta har datteren Kristine på 6 år, og opplevde at kiloene snek seg på i forbindelse med graviditeten .

- De kom sigende sakte, men sikkert, konstaterer hun.Småspising

- Noe av årsaken til at jeg la på meg, var nok at jeg jobbet i en lunsjbar. Det ble en del småspising , kanskje en hamburger når jeg følte meg småsulten, forteller hun.

30 days

30 days skal i følge produsenten inneholde utrensende urter.

Disse skal blant annet stimulere kroppens evne til å kvitte seg med skadelige avfallsstoffer.

Produktet skal også inneholde spesielle stoffer (betaglukaner) som aktiverer og støtter det naturlige immunforsvaret. I tillegg skal de ulike ingrediensene i 30 days stimulere et protein som øker fettforbrenningen.

Produktet selges av Tønsberg-firmaet Med-Eq AS.

(Kilde: 30days)

Fedmeekspert, professor og overlege Serena Tonstad:

- Det er viktig å undersøke innholdet i slike produkter. Noen kan være helt uskadelige, mens andre kan inneholde for eksempel stoffer som stimulerer stoffskiftet, og dette er slett ikke ufarlig. For eksempel er fentermin, et stoff som er godkjent i USA for kortvarig vektreduksjon, men dette øker pulsen og blodtrykket og kan gi skader for noen.

- Når det gjelder slanking, er det alltid noen som lykkes med ett eller annet produkt. Poenget er at vi trenger kontrollerte medisinske forsøk for å få svar på om et produkt virker eller ikke, og disse finnes ikke når det gjelder ulike helsekostprodukter. Det holder ikke bare med enkelthistorier.

- En annen ting man bør tenke på, er også at det er en ting å gå ned i vekt, en annen er å beholde vektreduksjonen over tid. Og da hjelper ikke noe annet enn å endre livsstil.

Lege Tina Jakobsson:

- Det er godt mulig at dette slankepreparatet har effekt, men har det noen positiv virkning må man gå ut fra at det også kan ha bivirkninger. Det betyr selvfølgelig ikke at man MÅ få bivirkninger, like lite som det gjelder for skolemedisinens medikamenter.

- Er man overvektig og ellers frisk, kan jeg ikke se noen sterk grunn til at en slik kur nødvendigvis må tas i samråd med lege. Gravide skal selvsagt ikke slanke seg (unntatt i form av å spise fornuftig og mosjonere), og unge mennesker i vekst bør helt klart følges nøye opp dersom slanking er nødvendig.

- Jeg tror at selve bevisstgjøringen rundt vekt og slanking når man bestemmer seg for å ta en slik kur, bidrar til at man velger sunnere mat, beveger seg mer, osv. Dette vet vi gjelder for slankemedlene vi bruker i skolemedisinen. Hvor stor del av vekttapet som skyldes selve preparatet og hvor stor del som kommer av livsstilsendringer, er vel ikke alltid så enkelt å svare på.

.

Linn-Mari prøvde å slanke seg noen ganger, men det gikk ikke så bra.

- Jeg klarte å gå ned noen kilo ved hjelp av måltidserstattere, shaker og annet. Men like etter kom kiloene på igjen.

Tips fra svigermor

- En dag fortalte svigermoren min om et produkt som hun hadde lest om i et ukeblad. Det het 30 days. Jeg tenkte at dette kunne jeg jo prøve.

Resultatet var over all forventning.

- Tenk! Jeg gikk ned to størrelser på den første boksen, stråler Linn-Mari.

En boks skal vare i 30 dager, derav navnet.

- Jeg tok pillene til og fra i løpet av noen måneder: En måned tok jeg to piller om morgenen og to om kvelden. Så tok jeg en pause en måneds tid, for middelet skal også virke som en utrensing.

Ellers spiste hun normalt.

- Jeg fulgte rådene som sto bak på boksen, om å spise mindre av stivelsesrik mat , men det var ikke snakk om noen diett.

Hun sluttet etter hvert i jobben sin.

- Det hjalp nok, men på den annen side ble jeg sittende mye rolig fordi jeg fikk problemer med et kne. Mange opplever jo at de legger på seg når de blir nødt til å leve mer stillesittende, men slik ble det heldigvis ikke for meg.

Spiser normalt

Hun savnet ikke noe mens hun spiste slankepillene.

- Nei, egentlig ikke. Jeg vet at flere andre typer slankepiller må tas en halvtime før hvert måltid eller på andre måter som kan være vanskelig å huske. Men disse tok jeg bare to stykker av hver morgen og kveld, sier hun.

- Mange spør meg om det ikke har vært veldig vanskelig å gå ned såpass mye. De tror at jeg har måttet tenke mye på hva slags mat jeg har kunnet spise, hvor mye og så videre. Men det har jeg jo slett ikke.

Hun har heller ikke gjort noe spesielt for å holde vekten etter pillekuren.

- Jeg spiser helt normalt og føler ikke at jeg må ofre noe som helst. Jeg føler meg herlig sunn og frisk, og det kommer godt med, for nå utdanner jeg meg til førskolelærer. Da trenger jeg god helse og mye energi!, sier Linn-Mari.

Les også:

Slik får du flat mage

Våre beste slanketips

Brenn fett med fet mat

Her kjøper du lettmaten billigstNyttige tjenester

FORUM

Underholdning