10 biter

3 egg

1½ dl sukker

2 ts bakepulver

1 dl hvetemel

2 ss kakao

2 ss kald, sterk kaffe

FYLL:

200 g kremost naturell

1 dl kremfløte

3 ss kald kaffe

2 ts vaniljesukker

3 ss melis

2 ss kakao

PYNT:

2 ss kakao

1 ss sukker

Visp egg og sukker til eggedosis. Vend inn mel, kakao og bakepulver. Rør i kald kaffe og hell røren i en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i ovnen ved 200° i 8-10 min.

Legg et bakepapir eller glasshåndkle på kjøkkenbenken og dryss over rikelig med kakao og sukker. Hvelv kaken over på bakepapiret, fjern forsiktig papiret og la kaken avkjøles med langpannen over.

Visp sammen kremost, fløte, vaniljesukker, kaffe, kakao og melis til en smidig krem. Fordel kremen over kaken og rull sammen fra langsiden. Legg kaken på et egnet fat og sikt over mer kakao.

Oppbevar kaken kaldt til den skal serveres.

Se også videosak: Slik lykkes du med rullekaken

Hjemmet-redaktør Lise Hansen.

Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad. © Foto: Egil Nordlien, HM Foto

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i bladet som denne oppskriften er hentet fra.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Lise Hansen

redaktør

Les hele saken
Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!