12 biter

 

100 g smør

3 egg

2½ dl sukker

3 dl Kesam

1 revet og presset sitron

4 dl hvetemel

1½ ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

2 dl kokosmasse

25 g smør

2 dl kokosmasse

melisglasur til pynt

Smelt smør og avkjøl. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis. Riv sitronskall og press saften ut av sitronen. Tilsett Kesam, smeltet smør, sitronskall og sitronsaft i eggedosisen.

Bland sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kokos. Vend det i eggedosisen.

Smør formen, 24 cm, og strø den med kokos. Hell i røren. Stek kaken på rist på nederste rille i ovnen ved 175° i ca. 50 min.

Avkjøl kaken en stund i formen. Ta den ut og legg på fat. Rør sammen en melisglasur og smør over kaken.

Les også:

Sjokolade- og sitronpai

Kokos-brownies

Slik lykkes du med den beste paien

Se video: Slik lykkes du med rullekaken

Fransk sjokoladekake: Eksklusiv smak - enkel å lage

Sitronkake

Gulrotkake med biter av mørk og lys sjokolade

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. © Foto: Astrid Valler

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!