Franciska Munc-Johansen ble vinner av "Kakekrigen" på TV-kanalen FEM. © Christine Heim, Kanal FEM

Bakevinner

Franciska Munck-Johansen (45) vant TV-serien «Kakekrigen» på Kanal FEM.

– Det var tvillingene mine, Celina og Alexander (10 år), som overtalte meg til å melde meg på «Kakekrigen», forteller Franciska. De har smakt

de fleste av mammas kaker, og mange har Franciska også servert til alle sine bloggfølgere. På den populære bloggen sin gir hun interiørtips og gode ideer, og rett som det er en nybakt kake.

Ca. 12–14 biter

5 egg

4,5 dl sukker

2,5 dl mykt eller smeltet smør

3,5 dl mel

1½–2 dl bakekakao

2 ts vaniljesukker

200 g revet marsipan

SJOKOLADEKREM:

350 g mørk sjokolade

2½ dl kremfløte

FYLL:

2½ dl kremfløte

1 vaniljestang (eller 1½ ts vaniljesukker)

PYNT:

blåbær/bringebær/ jordbær

litt melisdryss

Rør egg og sukker til det har blandet seg. Tilsett mykt eller smeltet, avkjølt smør. Ha i mel, bakekakao, vaniljesukker og revet marsipan. Rør til du får en seig og jevn røre.

Fyll røren i to runde kakeformer, ca. 24 cm i diameter. Bruk bakepapir i formene, da er det enklere å løfte bunnene ut.

Stekes ved 200° (varmluft) i 10–15 min. midt i ovnen. Følg godt med under stekingen, og ta kakene ut med en gang de begynner å bli faste. De kan gjerne være litt flytende i toppen.

Ta kakene ut av formene og flytt dem over på en bakerist (i bakepapiret), for avkjøling.

Les også:

Fransk sjokoladekake

Deilige, mørke sjokolademuffins

Herlig godbit til kaffen: sjokoladekake med nøtter og krem

Ostekake med sjokolade

Sjokoladepai

Sjokoladerullekake

Se video: Slik lykkes du med rullekaken

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

Del sjokoladen til sjokoladekremen opp i mindre biter. Ha sjokoladebitene i en bolle. Varm opp kremfløten på middels varme og ta den av varmen akkurat når den begynner å koke. Hell fløten over sjokoladebitene og rør om til sjokoladen har smeltet og du har en fløyelsmyk krem. Sett til avkjøling i romtemperatur.

Visp kremfløten til fyllet. Tilsett frø fra en vaniljestang.

Legg sjokoladebunnene sammen med vaniljekremen. Topp med sjokoladekrem og friske bær. Dryss litt melis på toppen.

© Hjemmet

I Hjemmet uke 11 i 2015, i salg fra mandag 9. mars, finner du flere av Franciskas deilige kakeoppskrifter. Er du fremdeles sulten på mer, finner du mange oppskrifter i Franciskas egen blogg "Franciskas  Vakre Verden" på www.franciskasvakreverden.no

www.fem.no finner du også flere oppskrifter hentet fra TV-serien "Kakekrigen".

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. © Foto: Astrid Valler

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!