Biltester du gikk glipp av?

Jubel og juling i juli

Ti tester og prøvekjøringer i juli, med varierende resultat. Her har du dem samlet.

Publisert Oppdatert

Skoda Superb 2,0 TDI DSG Ambition har vært sommerens langtestbil, og etter 8000 kilometer satt vi igjen med et stort sett positivt inntrykk. Plassen er utrolig, motor og girkasse veldig bra. Andre ting - for eksempel fjæringskomfort - var vi ikke like fornøyd med.

Skoda Superb

Skoda Superb Foto: Kjell Magne Aalbergsjø

Enda en Ford som imponerer! Fiesta Econetic 1,6 TDCI scorer høyt på kjøreegenskaper og komfort, samtidig som den er både prisgunstig og et miljøvennligere alternativ. En modell som både kan kjøre gjerrig og by opp til dans!

Tredje generasjon Toyota Prius fremstår som en drøm for den miljøbevisste, og hever seg betydelig i forhold til forgjengeren. Herlig motor og bra kjøreegenskaper, mener vår tester. Også på andre områder scorer denne hybriden bra.

Ford Fiesta 1,6 D Econetic

Ford Fiesta 1,6 D Econetic Foto: Handeland, Petter

Ford Galaxy 2,0 TDCI Ghia fremstår som en flott og praktisk familiebil, men med en vesentlig ulempe - den er dyr! Nesten toppkarakter for kjøreegenskaper, interiør og komfort, men nær bunnscore for pris / utstyr.

Audi A5 Sportback er prøvekjørt, og dette kan være løsningen for den som vil ha en kupéversjon med fem dører (som jo egentlig ikke er en ekte kupé) og bedre bagasjeplass enn i en standard A5. Vår mann likte godt hva han så og kjørte.

Toyota Prius

Toyota Prius Foto: Handeland, Petter

Ford Mondeo 2,0 TDCI 115 Econetic får nesten toppscore totalt. Som vanlig er vi særdeles fornøyd med kjøreegenskapene i en Ford, men også på interiør og sikkerhet scorer denne mer miljøvennlige versjonen av en Mondeo-diesel godt. Og prisen er riktig!

Dodge Challenger SRT8 begeistret oss skikkelig! Motor og utvendig design får toppkarakter, mens verken kjøreegenskaper, pris eller miljøfaktor får det samme. Men bryr vi oss om det? Niks. Dette er en ekte amerikansk machomodell for entusiasten!

Ford Galaxy 09

Ford Galaxy 09 Foto: Handeland, Petter

BMW Z4 sDrive 23i sto for sommerens store roadsteropplevelse. Nydelig motor, formidabelt veigrep og råstilig utvendig design er blant de tingene som gjør Z4 sDrive 23i til et attraktivt alternativ i denne klassen. Men det koster å være kar - også i denne!

Ved første prøvekjøringsblikk virker nye Renault Scenic / Grand Scenic å kunne være en potensiell storselger. Den er rommelig og praktisk. Motor (1,5 dCi med 110 hk mener vi er tilstrekkelig) og komfort holder også mål. Innstegsprisen er dertil sympatisk lav.

Audi A5

Audi A5 Foto: Foto: Pål André Skogen

Volvo V70 Drivé har en 1,6-liters dieselmotor som faktisk klarer å hanskes med en stor stasjonsvogn uten å slite på seg hekseskudd. Noen vil savne mer motor, andre vil synes dette rekker. Et utslipp av CO2 på bare 129 g/km bidrar til en hyggelig pris, og forbruket gleder også lommeboka.

Ford Mondeo

Ford Mondeo

Dodge Challenger SRT8 -09

Dodge Challenger SRT8 -09 Foto: Petter Handeland

BMW Z4 23i

BMW Z4 23i Foto: Handeland, Petter

Renault Scenic

Renault Scenic Foto: Handeland, Petter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning