Oppskrifter for hele uken

Enkel ukemeny med masse fisk

Oppskriftene som gjør deg glad.

Sist oppdatert

En velsmakende uke ligger foran oss!

Tallerkenene venter bare på å fylles med de deiligste ting. La dem ikke vente forgjeves.

Denne uken har jeg satt sammen en meny med tre fiskeretter, en pastarett, to kyllingretter og én med kjøttdeig.

Mandag

Vi begynner uka med å lage en pai. Om du ikke har laget det før, blås i frykten for det ukjente og finn fram til "butterdeig" i fryseskapet i butikken. Da har du gjort det vanskeligste.

Resten handler om å steke kylling i noen minutter, koke brokkoli og knuse noen egg. Etter noen få minutter har du kledd formen med deig, hatt i blandingen og satt den i ovnen.

Tirsdag

En deilig fiskerett som du lager som et "one pot wonder" er kjekt å ha på repertoaret. Torskeretten lages på denne måten:

Onsdag

Kyllingbryst har, når sant skal sies, ikke spesielt mye smak. Den gode nyheten er at det er enkelt å gjøre noe med det. I denne retten hamrer vi ost, helst cheddar, og skinke, helst en med mye smak, inn i kyllingbrystet. Se her for detaljer.

Til kyllingen foreslår jeg en herlig, velsmakende salat med chèvre.

Torsdag

Har du prøvd å saltbake fisk? Ikke? Da er det på tide å teste denne morsomme teknikken. Om du serverer den på denne måten, er jeg sikker på at folk - som ikke vet hvor lett det er - blir imponerte:

Til en så herlig fisk er det beste å gjøre det enkelt. Server noen kokte poteter, litt brunet smør slik proffene gjør og en av disse tre gode brokkolivariantene.

Fredag

Jeg vil gjette på at fredagen er dagen for den enkleste middagen. Her er tipset: Stek baconet supersprøtt og pisk sammen egg i en bolle. Bland kokvarm pasta med eggene og baconet og server med nyrevet parmesan. Du har nå laget spagetti carbonara.

Lørdag

Ingen blir lei seg når de får hamburger. På Facebook-siden spurte Maren om jeg hadde noen gode burgerforslag. Det fikk hun prompte - og så sendte hun dette bildet!

Så god burger, med fransk vri, kan du også lage!

Søndag

Siste måltidet denne uka er en herlig torskerett med masse, gode grønnsaker. Legg særlig merke til nepene som er en undervurdert skatt.

Ha en velsmakende uke!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (4600 mennesker tar ikke feil ...) Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du pesto

Les også