Oppskrifter for hele uken

Enkel ukemeny med masse fisk

Oppskriftene som gjør deg glad.

Publisert Oppdatert

En velsmakende uke ligger foran oss!

Tallerkenene venter bare på å fylles med de deiligste ting. La dem ikke vente forgjeves.

Denne uken har jeg satt sammen en meny med tre fiskeretter, en pastarett, to kyllingretter og én med kjøttdeig.

Mandag

Vi begynner uka med å lage en pai. Om du ikke har laget det før, blås i frykten for det ukjente og finn fram til "butterdeig" i fryseskapet i butikken. Da har du gjort det vanskeligste.

Resten handler om å steke kylling i noen minutter, koke brokkoli og knuse noen egg. Etter noen få minutter har du kledd formen med deig, hatt i blandingen og satt den i ovnen.

Tirsdag

En deilig fiskerett som du lager som et "one pot wonder" er kjekt å ha på repertoaret. Torskeretten lages på denne måten:

Onsdag

Kyllingbryst har, når sant skal sies, ikke spesielt mye smak. Den gode nyheten er at det er enkelt å gjøre noe med det. I denne retten hamrer vi ost, helst cheddar, og skinke, helst en med mye smak, inn i kyllingbrystet. Se her for detaljer.

Til kyllingen foreslår jeg en herlig, velsmakende salat med chèvre.

Torsdag

Har du prøvd å saltbake fisk? Ikke? Da er det på tide å teste denne morsomme teknikken. Om du serverer den på denne måten, er jeg sikker på at folk - som ikke vet hvor lett det er - blir imponerte:

Til en så herlig fisk er det beste å gjøre det enkelt. Server noen kokte poteter, litt brunet smør slik proffene gjør og en av disse tre gode brokkolivariantene.

Fredag

Jeg vil gjette på at fredagen er dagen for den enkleste middagen. Her er tipset: Stek baconet supersprøtt og pisk sammen egg i en bolle. Bland kokvarm pasta med eggene og baconet og server med nyrevet parmesan. Du har nå laget spagetti carbonara.

Lørdag

Ingen blir lei seg når de får hamburger. På Facebook-siden spurte Maren om jeg hadde noen gode burgerforslag. Det fikk hun prompte - og så sendte hun dette bildet!

Så god burger, med fransk vri, kan du også lage!

Søndag

Siste måltidet denne uka er en herlig torskerett med masse, gode grønnsaker. Legg særlig merke til nepene som er en undervurdert skatt.

Ha en velsmakende uke!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (4600 mennesker tar ikke feil ...) Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du pesto

10 oppskrifter med kjøttdeig

Smaken av Mexico på rekordtid

Snickerskake: Bedre enn snickers...

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Pai med ost, brokkoli og urter

Pai er enkel hverdagsmat. Her er en oppskrift du kommer til å like.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

3 dl Hvetemel

125 stk Smør

2 ss Vann

1 stk Brokkoli

2 stk Kyllingbryst

1 stk Løk

1 stk Hvitløksfedd

1 ts Timian, tørket

3 stk Egg

2 dl Fløte

1 dl Melk

100 g Hvitost

1 knivsodd Muskat

1 ts Rosmarin, tørket

1 ss Sitronsaft

Sitronskall

Salt og pepper

Smør/olje

Erik Hannemann

Torsk i panne med fløtesaus

Torsk går raskt å lage. Når du skjærer opp potetene i tynne skiver før de kokes, går det også fort. I denne retten finner du også noen deilige, røde pepperkorn. Frykt ikke! Rosépepper er ikke sterke...

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

2 stk Torskefilet

4 stk Poteter

1 stk Fennikel

1 stk Rødløk

1.5 dl Kremfløte

1 dl Vann

1 ss Rosépepper

Olje til pensling

Erik Hannemann

Saltbakt fisk

Det er så superduperenkelt at det er en lek! Prøv gjerne med fjellaure.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Ørret

1 kg Salt, grovt

1 dl Vann

Erik Hannemann

Fransk burger

I denne hamburgeren er det kyllingkjøtt og bearnaise.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

200 g Kylling

200 g Andekjøtt

1 stk Sjalottløk

1 dl Bearnaisesaus

2 ts Provencekrydder

1 stk Artisjokkhjerte

2 ss Soltørkede tomater

Salt og pepper

4 stk Salatblader

2 stk Hamburgerbrød

Robin Balas

Dampet torskefilet med sitronsmørsaus

Fisken blir ekstra god, fordi den dampes på rist over kokende vann.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

700 g Torskefilet uten skinn

2 ts Salt

0.5 stk Løk

1.5 dl Hvitvin

1 stk Laurbærblad

3 stk Pepperkorn

1 dl Fiskekraft

1 dl Kremfløte

150 g Smør

0.5 stk Sitron, saften av den

Salt og pepper

2 stk Gulrot

1 stk Kålrot

1 stk Nepe

1 ss Smør

1 ts Sukker

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag