Det finnes mange metoder for å gjøre kjøtt saftig. Og det er ikke lenge siden jeg skrev om hvordan du baker en hel kylling i salt. Resultatet er en fabelaktig, saftig kylling.

Den samme metoden fungerer veldig bra med fisk - kanskje enda bedre. Saltet danner nemlig en beskyttende skorpe som gjør stekeprosessen mer skånsom.

Share

Det eneste du trenger er salt - og en fisk.

Fremgangsmåten er forbløffende enkel: Det greieste er å bruke grovkornet salt. Bland saltet med litt vann, en desiliter eller to, til du har en masse som minner om våt sand i konsistensen. Så klapper du til en liten seng du legger fisken (uten innvoller, men ellers hel, og så dekker du fisken med salt. (Det er ikke nødvendig å dekke hode og hale).

Om fisken er liten, for eksempel en liten ørret (fjellaure), holder det med en halvtime på 180 grader. Saltet har nå herdet og kan kakkes løs. Så kan du plukke vekk saltet, rive av skinnet og servere fisken.

Slik gjør du det:

Måltidet blir perfekt med en klassisk potetsalat (eller prøv en med pesto eller kanskje en med dill?).

Les også:

Prøv det nydelige focaccia-brødet

Her er de ti beste pappvinene

Slik blir brokkoli godt

Slik lager du perfekte brownies

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Saltbakt fisk

Det er så superduperenkelt at det er en lek! Prøv gjerne med fjellaure.

Ingredienser:

1 stk liten ørret (fjellaure)

1 kg salt, grovt

1 dl vann (eller litt mer)

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!