Tilbehør til kyllingbryst

Åtte forslag: Tilbehør til kyllingbrystet

Kyllingen blir morsommere med dette på fatet.

Kyllingbryst

Kyllingbryst Foto: Foto: Erik Hannemann Foto: Erik Hannemann

Publisert Oppdatert

- Hva skal vi ha til middag?

- Kylling.

- Kylling med hva da?

Ja, det er nettopp der det stopper. Ofte havner man i en bakevje hvor man går rundt og rundt med de, trøtte kokte gulrøttene. Det finnes en vei ut av uføret!

For at kyllingbrystet skal bli til en vellykket middag er det to forhold som må klaffe: Det må stekes riktig og tilbehøret må ikke være kjedelig.

Mine åtte forslag til kyllingbrystet

La oss begynne med gulrøttene og se hva vi kan gjøre med dem. En idé er å glasere dem: Koke dem i vann, sukker og smør, og vende dem inn i deilige, sirupsaktige konsistensen du får når du koker det inn. En annen mulighet er å lage en morsom gulrotsalat med valnøtter.

Eller: Du kan bake gulrøtter i ovnen med et godt krydder (se forslag her).

Og så er det poteter - som ikke behøver å være kokte potet (eller potetmos). Du kan for eksempel lage potetpannekake: Riv skrelte poteter på et rivjern, press de ned i stekepannen og stek den gyllen og sprø.

Deluxepoteter er også enkle å lage. Bland mel, ost og krydder i en brødpose, ha i potetbåter, rist godt - og stek dem i ovnen.

Er du humør til å prøve noe litt mer avansert? Hva med å lage potetcroqetter? Kokte poteter moses med et egg, krydder og revet parmesan, klem massen rundt en "stav" med mozzarella, dypp den i egg og brødsmuler - og stek gylne i olje...

Forslag uten gulrøtter og poteter...

Det får være nok med gulrøtter og poteter! Noe av det beste jeg opplevde i 2011 var å gjenoppdage reddiken. Og det gjorde jeg med den kule oppskriften på bakte reddiker (som du finner nedenfor). Ved å bake dem i ovnen omgjøres det pepperaktige stinget til pur sødmefull glede som blir sensasjonelt godt når du har litt brunet smør over.

Neste forslag (vi har kommet til nummer seks!) handler om kikerter. Kikerter får du kjøpt i både tørket form (som vannes ut på samme måte som tørka bønner eller erter) og hermetiske på boks eller kartong. Uansett handler hummus om å kjøre kikerter med olivenolje, hvitløk, spisskum, salt og pepper! Dette er svært anvendelig tilbehør som funker som bare tusan til kyllingbryst også.

Og så er det ris! Og det kan jo være dørgende kjedelig, men blir kjempegodt med litt hjelp fra gode krydder, mandler og rosiner. En annen mulighet er risotto, for eksempel med sopp.

Grateng: Lag en tomatsaus, legg skiver med stekt løk og aubergine lagvis i sausen i en ildfast form, dekk den med ost og bak den i ovnen...

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.

 

Les også:

Pannekaker med ny topp

Slik baker du laks i ovnen

Slik lager du perfekte muffins

Oreokake blir godt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Glaserte gulrøtter

Slik glaserer du gulrøtter.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

2 ss Sukker

4 stk Gulrøtter

2 ss Smør

1 stk Sitronbåter

Timian

Erik Hannemann

Bakte gulrøtter

Lei av kokte gulrøtter? Her får de følge av spennende krydder...

Se hele oppskriften

Ingredienser:

4 stk Gulrøtter

1 stk Sitron

1 ss Kuminfrø

Salt og pepper

Olivenolje

Clotilde Dusoulier

Deluxe Poteter eller Jo Jo Poteter

Dette er en kjempekul vri på ovnsbakte poteter.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

60 g Smør

1 kg Poteter

80 g Mel

60 g Parmesan

2 ts Sennepsfrø

1.5 ts Selleri

1 ss Paprikapulver

0.5 ts Chilipulver

Pepper, sort og nykvernet

Erik Hannemann

Bakte reddiker

Slik blir reddikene supergode med to, tre ingredienser.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

12 stk Reddik

Olje

Salt

50 g Smør

Erik Hannemann

Hummus

Dette er dippen som passer til nesten alt. Hummus spises i store mengder i Midt-Østen nesten som et obligatorisk innslag i måltidet.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 bokser Kikerter

1 fedd Hvitløk

1 dl Olivenolje

Salt og pepper

1 ts Spisskum

Sitronsaft

Erik Hannemann

Ris som smaker

En enkel måte å få risen til å smake skikkelig på.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Kanel

2 dl Basmatiris

1 neve Rosiner

1 neve Mandelflak

Kardemomme

Olje til pensling

Erik Hannemann

Gratinert aubergine med tomat og hvitløk

På denne måten blir auberginen så god at ingen vil savne noe som helst.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Løk

1 stk Aubergine

1 bokser Tomat

1 ts Rosmarin

1 ts Estragon

2 fedd Hvitløk

150 g Ost

1 ts Sukker

Olje til pensling

Salt og pepper

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag