Det er vanskelig å forestille seg noe mer allsidig enn en potet. (Nei, jeg hører verken Jarl Goli eller Eli Rygg i hodet nå, gjør du?).

Knollen fra Andesfjellene kan få alle mulige former og teksturer. Om kjærester og andre ting på kjøkkenet var så føyelig som en potet ville livet vært enklere. Det er vi enige om.

Poteter kan forvandles til perfekt potetmos, de mektigste puréer, pommes frites, potetgull, fløtegratinerte poteter eller helt vilt gode ovnsbakte poteter.

(Og for alle som liker å lage mat med poteter har vi samlet oppskriftene her.)

De kan bli silkemyke, sprø eller, aller best, en kombinasjon: Sprø på utsiden og myke inni.

Mange varianter

Én variant av den uimotståelige kombinasjonen av strukturer er potetcrouqetter. De enkleste variantene er faktisk enklere å lage enn å stave.

Prinsippet er å dyppe moste poteter i brødsmuler som steker sprø i olje.

Det er prinsippet. Selv liker jeg å blande inn litt god ost og litt krydder. Hva slags ost og hva slags krydder varierer. Ikke vær redd for å teste ut.

Oppskriften finner du nedenfor!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (7800 mennesker tar ikke feil...)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Spis godt for 25 kroner dagen

Lavkarbobrødet som smaker godt

10 oppskrifter med kjøttdeig

Prøv denne indiske smaksbomben

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Christopher Sjuve

Potetcroquetter

De er sprø utenpå og myke og kjærlige inni...

Ingredienser:

1 kg poteter

salt og pepper

30 g gruyère, parmesan eller annen ost

2 stk mozzarellaeller ca 100 gram Jarlsberg

1 ss estragon, tørket

2 ss persille, finhakket

2 stk egg

1 dl brødrasp

olje til pensling

Høyde (px): Bredde (px):