Kyllingbryst=

Kyllingbryst © Foto: Erik Hannemann

Oppskrift på perfekt kyllingbryst

Hvordan steke kyllingbrystet perfekt

Det er bare én måte å få det perfekt på.

Et kyllingbryst kan være som en gjennomsnittlig frokost: trygt og kjedelig.

Men, et kyllingbryst kan også være som en champagneflaske: knusende, sprø utenpå og saftig inni.

Det er ingen heksekunst å få kyllingbrystet perfekt. Men du må gjøre det riktig. Her kommer en guide til hvordan du får kyllingbrystet perfekt:

1. Bruk en skikkelig stekepanne, helst av jern, som tåler høy temperatur og steker kyllingbrystet jevnt. Dårlige stekepanner klarer ikke å fordele varmen likt.

2. Gni kyllingbrystet inn med salt og pepper.

3. Bruk rikelig med olje. Gjerne så mye at det dekker nesten halveis opp på kyllingbrystet. Du kan blande inn litt smør også (men ikke bare smør. Det vil svi seg).

4. Varm opp oljen til ca 175 grader før du har i kyllingbrystet. Bruk steketermometer.

5. Vær forsiktig når du har i kyllingbrystet. Pass på at du vender kyllingbrystet fra deg så oljen ikke spruter på deg. Bruk gjerne grytevotter.

6. Ikke stek for mange kyllingbryst av gangen. Da vil temperaturen synke for mye i oljen. Om oljen blir for kald blir kyllingbrystet fettete og soggy.

7. Løft kyllingbrystet ut av stekepannen når det er gyllent på begge sider. Bruk hullsleiv. Legg det på en rist det får dryppet av seg.

8. Bruk steketermometer til å måle kjernetemperaturen i kyllingbrystet. I følge USDA (United States Department of Agriculture) skal temperaturen være minst 73 grader. Den bør helst ikke være mer før kyllingen blir tørr. Jo varmere kjernetemperatur, jo tørrere vil kyllingbrystet oppleves.

9. La kyllingbrystet hvile i ca 3 minutter før du spiser det. Hvorfor? Ved steking presses saftene inn mot midten. Når det kjølner spres dem utover i kjøttet igjen. Derfor.

Fikk du lyst til å prøve? Her er noen gode oppskrifter!

henter innhold
henter innhold
henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

FORRETT MED AVOCADO: Her kommer en forrett med avocado og røkelaks. Se videoen så ser du hvor enkelt det er å lage den!=

Forretten som er like god som den er enkel

Den enkle forretten tar 30 sekunder.

Å SKRELLE EN AVOCADO: Det skal være lett å skrelle en avocado. Se her på dette trikset bare!=

Sjekk hvordan avocado bør skrelles

Hæ? Du skreller den vel ikke på gamlemåten?

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

- Dette skjer dessverre noen ganger og er helt uakseptabelt!

Ekspertenes råd: 10 ting du aldri skal gjøre som bryllupsgjest.

artikkel bilde

- Dette baconet burde ikke vært salgsvare

Testpanelet råder deg til å styre unna en av disse.

artikkel bilde

Testen kan vise grad av depresjon

Får du over tjue poeng, bør du søke hjelp.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør (konst.):

    Andreas H. Carlsen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

- Dette baconet burde ikke vært salgsvare

Testpanelet råder deg til å styre unna en av disse.

Sjekk hvordan avocado bør skrelles

Hæ? Du skreller den vel ikke på gamlemåten?

Vinneren smaker godt, rent og ekte - taperen smaker metall

Vi har testet fire hønsebuljonger og fem typer kyllingfond.