Kyllingbryst=

Kyllingbryst © Foto: Erik Hannemann

Oppskrift på perfekt kyllingbryst

Hvordan steke kyllingbrystet perfekt

Det er bare én måte å få det perfekt på.

Et kyllingbryst kan være som en gjennomsnittlig frokost: trygt og kjedelig.

Men, et kyllingbryst kan også være som en champagneflaske: knusende, sprø utenpå og saftig inni.

Det er ingen heksekunst å få kyllingbrystet perfekt. Men du må gjøre det riktig. Her kommer en guide til hvordan du får kyllingbrystet perfekt:

1. Bruk en skikkelig stekepanne, helst av jern, som tåler høy temperatur og steker kyllingbrystet jevnt. Dårlige stekepanner klarer ikke å fordele varmen likt.

2. Gni kyllingbrystet inn med salt og pepper.

3. Bruk rikelig med olje. Gjerne så mye at det dekker nesten halveis opp på kyllingbrystet. Du kan blande inn litt smør også (men ikke bare smør. Det vil svi seg).

4. Varm opp oljen til ca 175 grader før du har i kyllingbrystet. Bruk steketermometer.

5. Vær forsiktig når du har i kyllingbrystet. Pass på at du vender kyllingbrystet fra deg så oljen ikke spruter på deg. Bruk gjerne grytevotter.

6. Ikke stek for mange kyllingbryst av gangen. Da vil temperaturen synke for mye i oljen. Om oljen blir for kald blir kyllingbrystet fettete og soggy.

7. Løft kyllingbrystet ut av stekepannen når det er gyllent på begge sider. Bruk hullsleiv. Legg det på en rist det får dryppet av seg.

8. Bruk steketermometer til å måle kjernetemperaturen i kyllingbrystet. I følge USDA (United States Department of Agriculture) skal temperaturen være minst 73 grader. Den bør helst ikke være mer før kyllingen blir tørr. Jo varmere kjernetemperatur, jo tørrere vil kyllingbrystet oppleves.

9. La kyllingbrystet hvile i ca 3 minutter før du spiser det. Hvorfor? Ved steking presses saftene inn mot midten. Når det kjølner spres dem utover i kjøttet igjen. Derfor.

Fikk du lyst til å prøve? Her er noen gode oppskrifter!

henter innhold
henter innhold
henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

OPPSKRIFTER MED GRESSKAR: Dette er den kuleste oppskriften med gresskar på hele Internet.=

Gresskar-oppskriften som er farlig god

Og du har neppe sett det før!

FORIANA: Denne kan brukes på laks, som pastasaus, på svinekoteletter og annet. Si hei og bli kjent med denne foriana!=

Du blir glad bare av å se på denne maten

Sjekk denne digge ukemenyen.

OPPSKRIFT PÅ FOUGASSE: Dette brødet er morsomt å bake.=

Kule ting du baker i dag

Det kommer snart til å lukte godt i huset ditt!

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Dette er langt verre enn matforgiftning

Det er mye rart du kan ta med deg hjem fra utlandet. Disse sykdommene bør du unngå.

artikkel bilde

Hvorfor er det vanskelig å servere Cola light i luften?

QUIZ: Dette visste du garantert ikke om fly.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør (konst.):

    Andreas H. Carlsen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Tre ting du absolutt ikke må gjøre neste gang du spiser ute

Du gjør vel ikke dette når du spiser på restaurant?

- Dette baconet burde ikke vært salgsvare

Testpanelet råder deg til å styre unna en av disse.

Gresskar-oppskriften som er farlig god

Og du har neppe sett det før!