Et kyllingbryst kan være som en gjennomsnittlig frokost: trygt og kjedelig.

Men, et kyllingbryst kan også være som en champagneflaske: knusende, sprø utenpå og saftig inni.

Det er ingen heksekunst å få kyllingbrystet perfekt. Men du må gjøre det riktig. Her kommer en guide til hvordan du får kyllingbrystet perfekt:

1. Bruk en skikkelig stekepanne, helst av jern, som tåler høy temperatur og steker kyllingbrystet jevnt. Dårlige stekepanner klarer ikke å fordele varmen likt.

2. Gni kyllingbrystet inn med salt og pepper.

3. Bruk rikelig med olje. Gjerne så mye at det dekker nesten halveis opp på kyllingbrystet. Du kan blande inn litt smør også (men ikke bare smør. Det vil svi seg).

4. Varm opp oljen til ca 175 grader før du har i kyllingbrystet. Bruk steketermometer.

5. Vær forsiktig når du har i kyllingbrystet. Pass på at du vender kyllingbrystet fra deg så oljen ikke spruter på deg. Bruk gjerne grytevotter.

6. Ikke stek for mange kyllingbryst av gangen. Da vil temperaturen synke for mye i oljen. Om oljen blir for kald blir kyllingbrystet fettete og soggy.

7. Løft kyllingbrystet ut av stekepannen når det er gyllent på begge sider. Bruk hullsleiv. Legg det på en rist det får dryppet av seg.

8. Bruk steketermometer til å måle kjernetemperaturen i kyllingbrystet. I følge USDA (United States Department of Agriculture) skal temperaturen være minst 73 grader. Den bør helst ikke være mer før kyllingen blir tørr. Jo varmere kjernetemperatur, jo tørrere vil kyllingbrystet oppleves.

9. La kyllingbrystet hvile i ca 3 minutter før du spiser det. Hvorfor? Ved steking presses saftene inn mot midten. Når det kjølner spres dem utover i kjøttet igjen. Derfor.

Fikk du lyst til å prøve? Her er noen gode oppskrifter!

Erik Hannemann

Kyllingfilet med karrisaus

Et kyllingbryst trenger tilbehør med mye smak. Sjekk ut denne nydelige karrisausen.

45 min

Til 2 porsjoner

2 stk kyllingfilet

8 stk cherrytomat

2 stk sjalottløk

1 stk hvitløksfedd

1 ss karri

1 dl kokosmelk

1 dl kremfløte

2 ss kyllingbuljong

smør og olje til steking

salt og pepper

Fremgangsmåte

Del kyllingfiletene i tre på langs. Gni dem inn med salt og pepper. Træ dem på trespyd og stek dem i panne (i smør og olje) eller på grillen. Saus: Hakk løken i så små biter du vil ha. Stek den gyllen i smør og olje på middels varme. Finhakk eller knus hvitløken og ha den i. Stek i ca 30 sekunder. Mens løken steker ha på karri slik at smakene kommer ordentlig godt fram. La det steke i ca 30 sekunder. Ha i kokosmelk, fløte og kyllingbuljong. La det koke til det tykner. Server med ris (som du kan lage gul med litt gurkemeie) og cherrytomater.

Oppskriften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):
Kylling.no

Kyllingfilet med parmaskinke, parmesan og salvie

Her er en deilig oppskrift med kyllingbryst. Den fungerer veldig fint når du skal lage den til mange.

45 min

Til 4 porsjoner

4 stk kyllingfilet

salt

pepper

salvie, frisk

4 skiver parmaskinke

100 g revet fersk parmesan

100 g revet sveitserost

500 g fersk tagliatelle, hvit eller grønn

2 dl fløte

4 stk oppskårne soltørkede tomater

hakkede, friske krydder urter

Fremgangsmåte

Dryss salt og pepper på kyllingfiletene og stek dem i 2 minutter på hver side. Legg filetene over i en ildfast form. Legg på friske salvieblader og rull en skive parmaskinke rundt hver filet. Bland revet parmesan og sveitserost og dryss dette over kyllingfiletene. Sett formen øverst i ovnen ved 225 °C og gratiner i ca. 10 minutter eller til osten er smeltet og kyllingen er gjennomstekt. Kok båndspagetti som anvist på pakken. Ha i fløte, tomater og hakkede krydderurter. Anrett på tallerken og pynt med oliven og frisk salvie.

Oppskriften er hentet fra: kylling.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Stekt kyllingfilet med oransje tilbehør

Kyllingfileten trenger litt hjelp fra andre smaker. I denne finner du både honning og kumin.

30 min

Til 2 porsjoner

300 g gulrøtter

100 g smør

1 ts kumin

2 stk kyllingbryst

2 kvist timian

1 ss honning

0,5 stk sitron

olje/smør til steking

salt og pepper

Fremgangsmåte

Kok gulrøttene møre i saltet vann. Sil av. Mos med smøret og smak til med salt, pepper og kumin. Gni kyllingkjøttet inn med salt og pepper. Stek det på middels høy varme (eller på grillen) i ca 3-4 minutter på hver side.

Smør på honningen og stek i ca ett minutt så det karamelliserer seg. Skvis over sitronsaft på slutten.

Server med litt frisk timian. Server med en deilig salat, med for eksempel hodesalat, krutonger, cherrytomater, sukkererter, oliven og fetaost.

Oppskriften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):

Christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

OPPSKRIFT PÅ OPP NED-KAKE MED KAKAO OG HASSELNØTTER

Glutenfri opp ned-kake

Bakelyst: En av hemmelighetene er å legge hasselnøttene på bunnen sammen med masse smør og sukker og snu kaken rundt når den er ferdig. Overraskelsen med grovt hakket sjokolade i midten gjør at denne kaken er meget populær!