Det tok meg overraskende lang tid. Ja, mange år. Og så, uten forvarsel, gjorde jeg det. Jeg tok sjansen uten å tenke over det. Litt som å hoppe fra femmer'n for første gang.

Den jafsen endte ikke med mageplask, men den herlige oppdagelsen av rå rødbete. Det er nydelig!

Jeg hadde alltid tenkt at rødbete var som en potet, uspiselig i rå tilstand. Men, der tok jeg feil. Du kan selvsagt bake dem (eller enda bedre: saltbake dem). De blir også supergode om du serverer dem med chevre (bare se den oppskriften her).

Hva passer rødbete til?

Men, når jeg ser på den retten som vokste ut av kjøkkenet mitt, mener jeg bestemt at det her holder i massevis: rødbete og mango. Og en skvett olje og et dryss med salt (oppskriften finner du nedenfor). Det er enkelt, sikkert sunt og veldig fargesterkt.

Med denne lille, lekre retten blir hverdagene ikke lenger grå. Det kan gjerne være tilbehør til helstekt fisk, saltbakt fisk, eller ovnsbakt laks. Rødbeter og mango kan også gjøre risen ganske mye mer kul - bare vend det inn og server til kyllingbryst (som du steker riktig på denne måten).

Erik Hannemann

Rødbete og mango

Dette gir gode farger til grå hverdager.

Ingredienser:

1 stk rødbet

1 stk mango

1 dæsj olivenolje

salt

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!