Kjøttdeig oppskrifter

10 oppskrifter med kjøttdeig

Kjøttdeig redder hverdagsmaten.

KJØTTDEIG: Her har vi laget en hel uke med billig mat. For en fest!

KJØTTDEIG: Her har vi laget en hel uke med billig mat. For en fest! Foto: Foto: Erik Hannemann

Publisert Oppdatert

Kjøttdeig er matverdens svar på Supermann: Den er anonym før forvandlingen, men alltid til stede når det gjelder.

Kjøttdeig er onsdagens superhelt, torsdagens redningsmann.

Sjekk ut tre ting som går fortere enn ferdigpizza.

Før du går i gang med neste kjøttdeigmiddag er det greit å sjekke om du steker kjøttdeig riktig. Det er nok mange som ikke får maks ut av råvarene her.

Har du kjøttdeig - har du middag

Her har jeg samlet ti supre oppskrifter med kjøttdeig. Om du har lyst på en hverdagspizza (med perfekt bunn), en saftig og smakfull chili con carne eller en rask og fyldig tomatsuppe (se video her!) - så finner du alt du trenger her.

Oppskriftene med kjøttdeig er min hyllest til hverdagen. Kjøttdeig er nettopp som et kanvas. Det kan blir nesten hva som helst. Du bestemmer.

Du kan enkelt gjøre hverdagen litt mer spennende med noen sterke krydder. Eller, du kan lage morsomme kjøttboller eller mexikansk quesadillas (min favoritt).

Er du i det mindre eksperimentelle hjørnet, kan du holde deg til kjøttkakene. Det er sjelden feil.

Her er oppskrifter til gode tapaser.

Hva er kjøttdeig?

Kjøttdeig er oppmalt kjøtt og fett. For den spesielt interesserte males kjøttdeig i Norge stort sett med 4 millimeter kvern - to ganger. (I Sverige er det vanligere å bruke 3 millimeter som gjør kjøttdeigen mindre grov.)

I vanlig kjøttdeig er det 14 prosent fett. Den vanlige kjøttdeigen i butikken lages av storfe (i motsetning til familiedeig hvor svin og storfe er blandet). I Norge er det lov å tilsette én prosent salt og kjøttdeigen kan inneholde opptil fem prosent is eller isvann.

Alternativer til kjøttdeig

Om du vil redusere fettet i maten, kan du bruke karbonadedeig. Den har bare 6 prosent fett. Men da mister du også en god del av smaken.

Stadig flere bruker kyllingkjøttdeig og det kan også brukes i oppskriftene nedenfor.

For den som har en egen kvern er det vel verdt å kjøpe høyrygg, bog eller andre billige kjøttstykker og kverne selv. Da får man virkelig kjenne hvordan nymalt kjøtt smaker!

Nedenfor finner du alle oppskriftene!

 

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook

 

 

Les også:

Tre kule måter å spise kylling på

Slik har du ikke laget eplekake før

Slik blir baconet sprøtt

Her finner du enda flere oppskrifter!

Erik Hannemann

Lettvint lasagne

I denne oppskriften finner du ikke pastaplater, men vanlige pastaskruer eller pastarør. Da er det mye lettere å lage fordi man ikke må passe på at pastaen er ferdig. Sjekk ut!

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 stk Rødløk

1 stk Gulrot

1 stilk Stangselleri

1 fedd Hvitløk

0.5 kg Kjøttdeig

2 stk Tomatboks

1 ss Sukker

5 ss Kylling

1 dl Rødvin

150 g Ost

0.5 stk Sitron

4 dl Melk

2 ss Smør

2 ss Hvetemel

300 g Pasta

Salt og nykvernet pepper

Peter Berg

Chili con carne med rømme og tortilla

Chili con carne er nydelig hverdagsmat som metter og varmer. Det er overraskende enkelt å lykkes med chili con carne og når du serverer med tortillachips og rømme er suksessen sikret.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

2 stk Løk

0.5 kg Kjøttdeig

1 ss Tomatpuré

2 stk Tomatboks

5 fedd Hvitløk

3 stk Soltørkede tomater

3 stk Gulrøtter

2 bokser Bønner

1 ts Kuminfrø

1 ts Korianderfrø

1 stk Chili

1 ts Chilipulver

2 stk Paprika

4 ss Rømme

Tortillachips

Erik Hannemann

Pizza med kjøttboller

Klassisk, tynn pizza. Husk: Full guffe på ovnen!

Se hele oppskriften

Ingredienser:

4 dl Hvetemel

1.5 dl Vann

4 ss Olje

0.5 pk Tørrgjær

1 stk Tomatboks

1 ss Hvitvinseddik

2 ts Oregano

1 ss Sukker

1 stk Sjalottløk

1 fedd Hvitløk

Olje til pensling

200 g Kjøttdeig

200 g Ost

2 skiver Brød

Astrid Hals

Bakt potet med kjøttdeig

Det er verdt ventetiden! Baker du potetene uten aluminiumsfolie får du en god skorpe på dem.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

200 g Karbonadedeig

1 ss Margarin

0.5 ts Salt

0.5 ts Pepper

4 stk Poteter

1 bokser Mais

4 ss Kesam

0.5 ss Rosmarin, tørket

1 ss Basilikum, tørket

Peter Berg

Klassisk moussaka

Moussaka er grekernes svar på lasagnaen. Rettene ligner mye, men i moussakaen er pastaen byttet ut med aubergine. Aubergine er ubrukelig før den blir utsatt for masse varme. Da blir den til gjengjeld svært medgjørlig og smaker nydelig sammen med tomat og kjøttsaus.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

2 stk Aubergine

1 stk Squash

1 stk Løk, finhakket

2 fedd Hvitløk

0.5 kg Kjøttdeig

2 stk Tomatboks

1 ts Anis, malt

2 ts Oregano, tørket

1 ts Sukker

1 ss Hvitvinseddik

100 g Ost, revet

2 dl Melk

3 dl Kremfløte

2 stk Eggeplomme

2 ts Maisenna

Olje

Salt og pepper

Erik Hannemann

Kjøttkaker med stekt løk og sjysaus

Gode, gamle kjøttkaker i brun saus med stekt løk? Ja, takk.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

400 g Kjøttdeig

2 skiver Brød

1 ts Salt

1 stk Egg

0.5 ts Ingefær

0.5 ts Muskat

0.5 dl Melk

1 stk Løk

2 ss Mel

3 ss Smør

1 dl Fløte

1 ts Sukkerkulør

1 stk Buljongterning

2 stk Gulrøtter

6 stk Mandelpoteter

Smør til steking

Salt og pepper

Erik Hannemann

Tomatsuppe med kjøttdeig og crème fraîche

Denne tomatsuppeoppskriften er enkel og super. Kjøttdeigen gjør at den metter litt ekstra.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

3 stk Sjalottløk

2 fedd Hvitløk

200 g Kjøttdeig

2 stk Tomatboks

3 ss Kylling

3 dl Vann

3 dl Makaroni

2 ss Crème fraîche

Smør til steking

Salt og pepper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag