Jaså? Du sitter der med kjøleskapet fullt av potetsalat, roastbiff og røkelaks?

Det minner om følgende samtale, hvor jeg mener jeg kom best ut:

- Vi kan da ikke kjøpe så mye øl?

- Hvorfor ikke?

- Tenk å sitte igjen med alt det ølet, da!

- Ja, det er jo en grusom situasjon å havne i, svarte jeg med dyp, dyp ironi.

Men la oss ta en titt på kjøleskapet. Du sitter kanskje igjen med en masse rester fra 17.mai-koldtbordet. Vi begynner med spekematen!

Rester av spekemat

Spekemat passer utmerket god på pizza, for eksempel (den beste bunnen finner du her). Jeg ville bare vært litt forsiktig med fenalår, men den mest ihuga fenalårfansen er nok uenig.

Spekemat funker også bra i salater. Bruk en eller flere salattyper, lag denne dressingen og bland med finhakket spekemat. Servér med brød eller flatbrød og smør.

Rester av karbonader

Har du laget disse karbonadene er det lite sannsynlig at du har noen igjen. Skulle det likevel være tilfelle kan du for eksempel hakke dem opp ha blande i tacokrydder - og da skjønner alle i Norge resten av den dansen.

Et forslag til: Hakk opp karbonadene, stek sopp og en hvit saus som du serverer på pasta med et sjenerøst persilledryss.

Et knøttlite forslag til: Lag hvitløkbaguett, skjær opp og server med karbonadebiter - og kanskje litt salat.

Potetsalat til overs?

Alarm! Her kommer en kul idé: Kok opp litt vann og kyllingbuljong (flytende eller terning). Kjør potetsalat og kyllingbuljong i blenderen og lag en suppe (om blenderen din ikke tåler varme må du bruke kald kyllingbuljong). Smak til med salt og pepper. Har du spekemat også kan du strimle den og ha på toppen ved servering, gjerne med noen grønne urter.

En potetsalat med majones kan også kjøres i blender og serveres kald, gjerne med biter av kylling, spekemat eller karbonader på toppen.

En enklere ide er å koke noen egg, blande det inn og servere på brød, rikelig overstrødd med gode reker.

Roastbiff til overs?

Roastbeef er svært anvendelig. Du kan strimle det opp, blande med kremost og vips! så har du et kult pålegg. Eller:

  • Lag en omelett og bruk roastbiff som fyll.
  • Bytt ut kyllingkjøttet med roastbiff i disse nydelige quesadillaene.
  • Hakk opp roastbiff og bland det inn i potetcroquettene.

Har du flere ideer? Ikke nøl med å melde dem inn på Facebook-siden, så kommer de med her i denne saken!

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!