Lenge siden du har spist hvitløksbaguette?

Ja, det var det for meg også. Jeg kom over en artikkel av Nigel Slater. Han er en av mine mathelter og skriver for The Guardian.

Her skriver han at bagettklenodiet fra 1970-tallet forlengst hadde havnet på gastronomias kirkegård om det ikke var for at det er så utrolig godt.

Han skriver 70-tallet, men jeg tror hvitløksbaguetten nådde sitt høydepunkt noen år senere her i landet. Det tradisjonelle er å servere det til en kjempegod pastasalat. Men, den er også hjertelig velkommen til å være med på festen når vi serverer aspargessuppe eller en fyldig tomatsuppe med kjøttdeig.

Hva er trikset med hvitløksbaguetten?

Det finnes flere små triks for å få hvitløksbaguetten litt bedre. Mr. Slater har flere gode forslag som er er verdt å merke seg. Det mest avanserte (men ikke vanskelige!) er å bake hvitløken i ovnen til den blir myk før du blander den med smøret (jeg skal skrive mer om dette senere - en fabelaktig smakstrylletriks).

Ellers er det en god idé å bruke frisk estragon, oregano eller timian i hvitløkssmøret (du kan også bruke hovmestersmør). Noen liker også litt chili for å gire opp litt.

Et siste herlig tips fra Slater er å blande inn litt parmesan.

(Over 22.000 følger Sjuve på Facebook og får svar på alt de lurer på om mat)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Den perfekte vaffeloppskriften

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Hvitløksbaguett

Det er kanskje en stund siden du har laget hvitløksbaguetter? Da er det enda bedre...

Ingredienser:

3 fedd hvitløk

100 g smør

3 ss persille, finhakket

2 stk baguette

1 stk sitronbåter

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om: