MILKSHAKE: Denne milkshaken blir god!=

MILKSHAKE: Denne milkshaken blir god! © Foto: Christopher Sjuve

Oppskrift på milkshake

Milkshake for liten og milkshake for...

Har du glemt hvor digg det er?

Det var jammen lenge siden sist! Det pussige er at det smaker akkurat like godt som jeg husker det.

Milkshake er så enkelt å lage at det faktisk er barn som lager det mest. Akkurat som eggedosis (som du lager på denne måten).

Eggedosis kan barna ha for seg selv, men her er min oppfordring: Det er på tide å ta milkshaken tilbake!

Bare så det ikke blir misforståelser: La barna lage og spise milkshake. Jeg har ingen moralske formaninger på milkshake-området. Overhodet ikke. Men, det jeg vil si er at milkshake er så godt at det er for dumt å la det forbli et barndomsminne. Denne oppfinnelsen tåler godt testen med voksenverdens smaksløker. Det er bare at milkshaken har et barnslig image.

Så: Neste gang du skal ha flott selskap, servér milkshake og la gjestene forstå at du har barnet i deg - og så er jeg ganske sikker på at de fleste vil få vekket noen vakre minner fra et kjøkken en gang for en god stund siden.

Gode forslag til milkshakes

Akkurat som med smoothies, er det veldig mye som blir godt i en milkshake. Oppskriften nedenfor lister opp banan, vaniljeis, kirsebær og melk. Det blir supert. Resultatet er litt avhengig av en god vaniljeis (sjekk testen av iskremer vi gjorde!).

Med litt kulinarisk musikalitet kan omtrent en hvilken som helst blanding av følgende ingredienser fungere sammen med melk og vaniljeis:

  • Banan
  • Sjokolade
  • Bringebær
  • Jordbær
  • Blåbær
  • Nutella/nugatti
  • Kjeks
  • Honning
  • Kakerester (brownies, for eksempel)
  • Kokosmasse
  • Lønnesirup
  • Mynte

Listen kan helt sikkert gjøres lenger. Og dersom noen har gode ideer å dele, gjør det gjerne på Facebook-siden vår!

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

FULG I VIN: Coq au vin er en udødelig klassiker. Det skjønner alle når man spiser den.=

Middagene du har lyst på denne uka

En meny som gjør livet ditt enklere denne uka.

HERBES DE PROVENCE: Det er mange måter å utnytte de fine krydderne som vokser i Provence.=

Ingen krydderhylle er komplett uten

Fem måter å bruke Herbes de Provence på

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Talkum er det nye supermiddelet

Tykkere vipper, freshere hår og gulv som ikke knirker; sjekk hva litt talkum kan gjøre.

artikkel bilde

Du gjør alt riktig, men går ikke ned i vekt

Her er åtte løsninger du kanskje ikke har tenkt på.

artikkel bilde

Sjekk hva barnets navn sier om deg

Ta vår uhøytidelige quiz og sjekk hva navnet sier om deg.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

- Vinneren smaker hjemmelaget

Et lettsyltetøy er best i testen av blåbærsyltetøy.

Vet du hvordan du skreller en mango?

Vi viser deg fire måter.

Nei, nå lager jeg mitt eget sjokoladepålegg

Bedre enn Nutella og Nugatti.