MILKSHAKE: Denne milkshaken blir god!=

MILKSHAKE: Denne milkshaken blir god! © Foto: Christopher Sjuve

Oppskrift på milkshake

Milkshake for liten og milkshake for...

Har du glemt hvor digg det er?

Det var jammen lenge siden sist! Det pussige er at det smaker akkurat like godt som jeg husker det.

Milkshake er så enkelt å lage at det faktisk er barn som lager det mest. Akkurat som eggedosis (som du lager på denne måten).

Eggedosis kan barna ha for seg selv, men her er min oppfordring: Det er på tide å ta milkshaken tilbake!

Bare så det ikke blir misforståelser: La barna lage og spise milkshake. Jeg har ingen moralske formaninger på milkshake-området. Overhodet ikke. Men, det jeg vil si er at milkshake er så godt at det er for dumt å la det forbli et barndomsminne. Denne oppfinnelsen tåler godt testen med voksenverdens smaksløker. Det er bare at milkshaken har et barnslig image.

Så: Neste gang du skal ha flott selskap, servér milkshake og la gjestene forstå at du har barnet i deg - og så er jeg ganske sikker på at de fleste vil få vekket noen vakre minner fra et kjøkken en gang for en god stund siden.

Gode forslag til milkshakes

Akkurat som med smoothies, er det veldig mye som blir godt i en milkshake. Oppskriften nedenfor lister opp banan, vaniljeis, kirsebær og melk. Det blir supert. Resultatet er litt avhengig av en god vaniljeis (sjekk testen av iskremer vi gjorde!).

Med litt kulinarisk musikalitet kan omtrent en hvilken som helst blanding av følgende ingredienser fungere sammen med melk og vaniljeis:

  • Banan
  • Sjokolade
  • Bringebær
  • Jordbær
  • Blåbær
  • Nutella/nugatti
  • Kjeks
  • Honning
  • Kakerester (brownies, for eksempel)
  • Kokosmasse
  • Lønnesirup
  • Mynte

Listen kan helt sikkert gjøres lenger. Og dersom noen har gode ideer å dele, gjør det gjerne på Facebook-siden vår!

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

Det er både chili, hvitløk og ingefær i denne retten.

Blåskjell thai style

Pad Hoi Malaeng er en både spicy og deilig vri på blåskjell.

Cæsarsalat

Salaten du aldri blir lei av

Den lages over hele verden. Hvorfor det?

Kaldt, enkelt og supergodt!

Sommermaten skal være lett

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Nødhjelp når det virkelig svir

Her er rådene mot sommerens verste plager.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Lag den perfekte hamburgeren

Oppskrifter fra mesterkokkene Trond Moi og Bent Stiansen.

Kaldt, enkelt og supergodt!

Sommermaten skal være lett

Hva gjør vi med rips?

Ikke bare Ibsen slet med ripsen. Her er 40 oppskrifter med urbæret.