Stor test av iskrem på boks
Vi har testet de dyreste variantene. Testpanelet var ikke helt fornøyd med hva de fant.
Drop media element here ...

Is til dessert er perfekte greier. Du kan gå for en hjemmelaget is, kanskje med en karamellsaus du lager selv. Eller du kan dykke ned i de store fryseboksene hos nærmeste butikk.
Her har vi gjort det litt enklere for deg å velge riktig variant.
Dessertis
Her finnes det et utall av varianter. For å begrense det noe bad vi de store produsentene sende oss varianter av vaniljeis, sjokoladeis og jordbæris. Vi oppfordret dem også til å sende oss den beste isen de har.
Vårt kresne testpanel:
Testen er utført av Annemari Erlbeck, konditor på Statholdergaarden og Mats-Erland Jensen, konditor på Mats konditori i Sandefjord. Begge er deltagere på det norske konditorlandslaget.
Testen
All isen er testet blindt og vurdert etter tre kriterier. Utseende, smak og konsistens.
Vi har brukt hele karakterskalaen.
Det betyr at isen som har får karakter seks eller en, kun er den beste og dårligste isen innenfor dette utvalget.
Slik skal isen smake
Det som kjennetegner en god is er at den må være balansert i smaken. Det betyr at den skal være passe søt, ikke for kraftig og ikke for mild.
Vi vil ha naturlig smak
Isen skal smake naturlig av de råvarene som skal være i den.
Da bør vaniljeisen smake deilig ekte vaniljestang. Ideelt sett. Da kjenner du de små vaniljefrøene i munnen. En del vaniljeis smaker bare papp. Det skyldes at det er brukt kunstig vanilje (vanilin som det står på deklarasjonen). Den er laget av cellulose lik den som brukes i papirproduksjon.
Har isen sjokolade skal det smake behagelig sjokolade. Da skal det ikke føles som om du tar en skje kakao i munnen når du spiser sjokoladeis.
Er det sjokoladebiter i isen bør det være covertyr. Det betyr ren sjokolade, ikke kakao som blandet med unaturlig fett og oljer.
Fyldig konsistens
Konsistensen bør være fyldig og kremig og ikke for luftig. Is som det kjøres inn alt for mye luft i smaker bare luft.
Prisene kan variere
Det er vanskelig for produsentene å gi en helt riktig pris på isen. Først og fremst fordi det ikke er de som bestemmer den. Det betyr at prisen kan varierer en del fra den vi oppgir.
(Over 11.000 følger nå Sjuve på Facebook!)
Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her
Les også: