Nå er masse kantarell i skogen. Og enda bedre: Masse kantarell i butikken!

Det gjør det enklere.

I ulike perioder får jeg dilla på forskjellige pastasauser. Og når jeg vender tilbake til pastasausene minner de meg om ulike faser. Denne nydelige sausen med røkelaks minner meg om dagene på Blindern, for eksempel. Senere har jeg funnet mange pastasauser som er mye billigere, og det hadde vært inderlig kjekt å vite den gangen. Jeg tenker på pepperspagetti og den italienske klassikeren som er nesten gratis; Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino.

Senere har jeg utviklet sansen for hjemmelaget, irrgrønn pasta: Ristede pinjekjerner kjøres i stavmikseren med hvitløk, olje, en potte basilikum og olivenolje... Pesto!

Og så vet jeg at jeg aldri kan gå lei av spagetti carbonara når du lager den på denne måten.

Bedre pasta - bedre liv

Jeg er av dem som mener at en pastasaus kan forbedre livet. Kraftig. Hvorfor? Jo, fordi pastaen er hverdagshelten som de fleste spiser hver eneste uke. Og en ny pastasaus spriter opp tirsdagene i oktober (som det jo er mange av).

Denne pastasausen er enkel. Den er proppfull av kantareller som kokes inn i en tykk saus og smaksettes med hvitløk, gressløk og masse dill.

Oppskfriften finner du nedenfor!

(Over 15.000 følger Sjuve på Facebook og får svar på alt de lurer på om mat)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

De beste oppskriftene med sjokolade

Den perfekte vaffeloppskriften

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Pasta med kantareller

Høsten har mye godt å by på. Kantareller for eksempel.

Ingredienser:

250 g kantareller(eller annen sopp)

2 dl kremfløte

0,5 stk dillplante

4 ss gressløk, finhakket

0,5 stk løk

1 fedd hvitløk

1 stk paprika

1 bt persille

salt og pepper

1 stk sitronbåter

olje/smør til steking

200 g pasta

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om: