Vi nordmenn elsker pasta. Vi må antakelig krangle med italienerne om hvem som elsker det mest.

Årsaken til pastaens suksess er antakelig at det er enkelt og går raskt å lage. Og så slipper vi å skrelle potetene.

Les også: Norges raskeste fiskemiddag

Les også: Slik lager du deilige smoothies

En pastasaus bør ikke ta lenger tid å lage enn pastaen bruker på å koke ferdig. Det er er litt vanskelig med superklassikeren "Bolognese", men de to andre vi har plukket ut bør være ferdig når du siler pastaen.

God middag!

Erik Hannemann

Røkt laks med rosépepper og crème fraîche

Denne oppskriften er skapt for de aller travleste dagene. Du er ferdig med sausen før du er ferdig med pastaen. Alt du trenger er litt røyket laks, pasta og litt crème fraîche.

Til 2 porsjoner:

400 g pasta

200 g røkt laks

3 ss crème fraîche

1 ss rosépepper

8 stk sukkererter

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Pasta carbonara

Dette er en av de store pastaklassikerne. Med god grunn!

Til 2 porsjoner:

3 ss smør

50 g bacon, i strimler

2 stk egg

2 ss melk

4 ss hvitost, revet

150 g pasta

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Pasta bolognese

Til 4 porsjoner:

50 g bacon

1 stk gulrot

2 stk sjalottløk

1 stk stangselleri

1 fedd hvitløk

3 ss olivenolje

2 ss smør

350 g kjøttdeig

1 dl tørr hvitvin

3,5 ss tomatpuré

1 dl kjøtt kraft

salt

pepper


400 g spagetti

revet parmesan

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!