Kan du plutselig være tilbake på 50-tallet i ditt nyoppussede kjøkken? Javisst. Finn fram flesk og pannekaker!

Jeg må si det først som sist: Tom Victor Gausdals bok Husmannskost er en kilde til evig, umoderne mat. (Her er min liste over favorittkokebøker). Maten her så herlig gammeldags at den er trendy. Jeg vet ikke om noe annet sted du kan få en samling av klassiske oppskrifter av typen seibiff med løk, trollkrem, lungemos, skreimølje, hønsefrikassé, lammefrikassé, kålruletter og så videre.

I boka finner du også retter med pirrende navn som puspas, nepespa, gomme, møssbremlefse, dravle, supansuppe, røkerumpe, rokeloresild, diplomatpudding og kleppsuppe. Vakkert?

Da jeg kom over fleskepannekene kunne jeg ikke dy meg for å sette i stand en røre. Og plutselig fikk jeg det for meg at jeg sto og stekte meg tilbake en svunnen tid. En tid da ingen visste hva TV-kveld og månelanding var, men ikke motforestillinger mot å gjøre pannekaker til en fest. Lite ante husmoren om hvor hysterisk umoderne det skulle bli et halv århundre senere med flesk, sirup og høykarbo-pannekaker.

- Fett! Sukker!, tenkte hun. Det må jo bli godt.

Og det har hun på mange måter rett i. Når det er sagt: Det holder med en til hver. Kanskje to...

Når du først har kommet inn på dette sporet, så finner du oppskriften på flesk og duppe her og da er det greit å vite at kålstuingen også fortsatt lever.

Oppskriften fleskepannekakene finner du nedenfor.

(Over 13.000 følger nå Sjuve på Facebook!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du deilige smoothies

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Fleskepannekaker

Vil du ha noe mektig og umoderne?

Ingredienser:

75 g smør

3 stk egg

1 l melk

300 g hvetemel

20 skiver flesk, lettsaltet

sirup

Høyde (px): Bredde (px):