Kålstuing=

Her får du oppskriften på kålstuing. © Christopher Sjuve

Oppskrift på kålstuing

Slik lager du kålstuing

Jeg gir deg seks grunner til å lage stua kål.

Å lage stua kål er nesten som å komme hjem. Kålstuing er på mange måter smaken av oppvekst.

Jeg skal gi deg seks gode grunner til å koke kål, lage hvit saus og stue kål.

Les også: Dette apparatet gir perfekt kaffe

Les også: Slik lager du perfekt kjøttkaker

1. Det er ikke spesielt vanskelig. Kan du lage hvit saus, kan du stue kål.

2. Du får stagget eventuell hjemlengsel.

3. Du får kanskje fremprovosert litt mamma-nostalgi.

4. Kål er supersunt.

5. Du trenger ikke lage saus.

6. Stua kål er supergodt.

Dersom du vil føye til noe kan du bruke kommentarfeltet nedenfor.

Hva passer stua kål til?

Stua kål er selvskreven favoritt til kjøttkaker (sjekk her hvordan de blir perfekte). Når det er sagt passer stua kål også utmerket til lammekjøtt og svinekjøtt. Det er kanskje ikke like vanlig, men stua kål går også veldig bra sammen med ovnsbakt laks.

Bare ett krydder i stua kål

For meg er det bare ett krydder som gjelder i stua kål. Det er muskat. For å være ærlig: Jeg kommer antakelig aldri til å prøve noe annet – med mindre noen serverer det til meg, selvsagt.

Det er viktig at det ikke blir for mye muskat. Da blir det nesten uspiselig. For mye muskat i en stua kål kan gi varige mén, så gå forsiktig fram.

Del triksene med andre på to trykk!

Om du ikke føler deg helt trygg på å lage hvit saus kan du se her. Når du har kokt kål kan du velge om du vil bruke noe av kokevannet fra kålen til å spe med i tillegg til melken.

Her finner du Norges største samling av oppskrifter!

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

Det er både chili, hvitløk og ingefær i denne retten.

Blåskjell thai style

Pad Hoi Malaeng er en både spicy og deilig vri på blåskjell.

Cæsarsalat

Salaten du aldri blir lei av

Den lages over hele verden. Hvorfor det?

Kaldt, enkelt og supergodt!

Sommermaten skal være lett

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Nødhjelp når det virkelig svir

Her er rådene mot sommerens verste plager.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Lag den perfekte hamburgeren

Oppskrifter fra mesterkokkene Trond Moi og Bent Stiansen.

Kaldt, enkelt og supergodt!

Sommermaten skal være lett

Hva gjør vi med rips?

Ikke bare Ibsen slet med ripsen. Her er 40 oppskrifter med urbæret.