Annonse

Å lage stua kål er nesten som å komme hjem. Kålstuing er på mange måter smaken av oppvekst.

Jeg skal gi deg seks gode grunner til å koke kål, lage hvit saus og stue kål.

Les også: Dette apparatet gir perfekt kaffe

Les også: Slik lager du perfekt kjøttkaker

1. Det er ikke spesielt vanskelig. Kan du lage hvit saus, kan du stue kål.

2. Du får stagget eventuell hjemlengsel.

3. Du får kanskje fremprovosert litt mamma-nostalgi.

4. Kål er supersunt.

5. Du trenger ikke lage saus.

6. Stua kål er supergodt.

Dersom du vil føye til noe kan du bruke kommentarfeltet nedenfor.

Hva passer stua kål til?

Stua kål er selvskreven favoritt til kjøttkaker (sjekk her hvordan de blir perfekte). Når det er sagt passer stua kål også utmerket til lammekjøtt og svinekjøtt. Det er kanskje ikke like vanlig, men stua kål går også veldig bra sammen med ovnsbakt laks.

Bare ett krydder i stua kål

For meg er det bare ett krydder som gjelder i stua kål. Det er muskat. For å være ærlig: Jeg kommer antakelig aldri til å prøve noe annet - med mindre noen serverer det til meg, selvsagt.

Det er viktig at det ikke blir for mye muskat. Da blir det nesten uspiselig. For mye muskat i en stua kål kan gi varige mén, så gå forsiktig fram.

Del triksene med andre på to trykk!

Om du ikke føler deg helt trygg på å lage hvit saus kan du se her. Når du har kokt kål kan du velge om du vil bruke noe av kokevannet fra kålen til å spe med i tillegg til melken.

Her finner du Norges største samling av oppskrifter!

Christopher Sjuve

Kålstuing

Dette er en enkel oppskrift på kålstuing. Stua kål passer perfekt til kjøttkaker, men kan også serveres til fisk og lam.

20 min

25 g smør

0,5 stk kålhode, eller en hel spisskål

25 g hvetemel

2 dl melk

1 klype muskat

salt og pepper

Fremgangsmåte

Skjær kålen i strimler (eller så små biter du vil ha). Kok kålen mør i saltet vann. Det tar 15-20 minutter med vanlig hodekål. Spisskål tar bare 3-4 minutter. I en tykkbunnet kjele, smelt smøret. Ha i melet og pisk godt med en visp i 2-3 minutter på middels varme. Ha i litt og litt av melken. Fortsett å piske hele tiden. La sausen få et oppkok mellom hver gang. Ha i litt av kokevannet fra kålen til du får ønsket konsistens. Sil av resten av kålvannet. Vend kålen inn i sausen. Smak til med muskat - gå forsiktig fram (det blir fort for mye). Smak til med salt og pepper.

Oppskirften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):

Christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Vin og øl til pinnekjøtt 2014

Vin og øl til pinnekjøtt

Pinnekjøtt kan være bare saltet, men også saltet og røykt. Det krever litt forskjellig drikke, og vi anbefaler både øl og vin.