Fyll: Test ut mengden slik at du får riktig balanse mellom kjeks og fyll.=

Fyll: Test ut mengden slik at du får riktig balanse mellom kjeks og fyll. © Foto: Øivind lie

Form: Runde eller firkantet, litt avhengig av hva du finner.=

Form: Runde eller firkantet, litt avhengig av hva du finner.

OPPSKRIFT PÅ OREOKAKE: Her er kakeoppskriften som går som en farsott gjennom kakebake-miljøer over hele landet.=

OPPSKRIFT PÅ OREOKAKE: Her er kakeoppskriften som går som en farsott gjennom kakebake-miljøer over hele landet. © Foto: Christopher Sjuve

Å lage kjeks er enklere enn du tror. Alle som har laget de deilige sjokoladekjeksene til Clotilde eller italienske biscotti vet det.

Oreo-kjeks er en amerikansk kjeksklassiker med kultstatus. En av grunnene til at Oreo er blitt så populær, er at mange liker å bake med kjeksen. Her finner du oppskriften på en Oreo-kake.

For det engelske markedet

Kjeksen du kjøper i butikken ble utviklet i New York i 1912, og ble opprinnelig laget for det engelske markedet. Rett og slett fordi amerikanerne mente at engelsk kjeks var kjedelige greier.

Mørke brune

Vanskelighetgraden er sånn midt på treet, og det er et par ting du må være ekstra påpasselig med.

De blir fort brent. Ovner er forskjellige så du må sjekke ofte mot slutten.

De skal være mørkebrune, ikke svarte.

Balansen mellom fyll og kjeks er viktig. Det kan være lurt å teste på et par kjeks for å finne passe mengde. Noen vil nok synes en teskje med fyll er nok.

Riktig form

Du har kanskje ikke en rund form på 5 cm til å stikke ut kakene med? Da er det bare å prøve ut spraybokslokk, telysholdere og annet. Helst noe med tynne vegger.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (Vi har runda 22.000!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Kilder: Wikipedia, Food Network

Les også:

Oppskrift på Oreokake

Ekspertenes beste sjokoladekaker

Slik lager du sjokoladeis

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Øyvind Lie

Oppskrift på Oreokjeks

Slik lager du verdens beste kjeks

Ingredienser:

Kjeks

230 g smør

470 ml sukker

320 ml kakao

350 ml hvetemel

2 stk Storeegg

0,25 ts salt

1 ts vaniljeessens

Fyll

115 g smør

120 ml delfiafett

700 ml melis

1 ts vaniljeessens

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!