Oppskrift på omelett

Slik lager du omelett

Det finnes to omelettregler. Se hvordan du lager perfekt omelett!

MAT MOT FYLLESYKE: Det er fire ting som funker.
MAT MOT FYLLESYKE: Det er fire ting som funker. Foto: Foto: Erik Hannemann
Sist oppdatert

Å lage omelett kan være en utfordring for mange. Antakelig har det mest med utålmodighet å gjøre. For husk, det er to omelettregler som er viktige:

1) Bruk lav varme

2) Hold ut!

Klarer du å følge de to reglene er mye gjort. Riktignok må du også passe på det ikke kommer med eggeskall. Er du så uheldig kan du faktisk sile eggeblandingen gjennom en sikt. Noen mener at omeletten også blir mer luftig om den siles. Prøv selv!

Les også: Slik lager du perfekt pizzabunn

Les også: 10 tips til å senke matstresset

Les også: Slik blir du tapaskonge

Her følger en idiotsikker oppskrift på hvordan du lager omelett:

Du begynner med å knekke eggene i en bolle.

Ha i like mange spiseskjeer vann som du bruker egg. Pisk godt sammen - helt til du blir støl i armen.

Smelt smør i panna. Bruk bare middels varme.

Hell i omelettrøren. Vend litt på pannen så den kommer ut til alle kantene.

Dryss på salt og eventuelt pepper.

Legg på ost og salami på den ene halvdelen.

Når omeletten har stivnet, vipp omeletten over osten og salamien slik at det blir en halvmåne. La den skli rett fra stekepanna (eller bruk stekespaden) til en tallerken.

Server med brød og eventuelt noen tomater.

MAT MOT FYLLESYKE: Det er fire ting som funker.
MAT MOT FYLLESYKE: Det er fire ting som funker. Foto: Foto: Erik Hannemann

Denne saken ble første gang publisert 04/03 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også