=

MAT MOT FYLLESYKE: Det er fire ting som funker. © Foto: Erik Hannemann

Oppskrift på omelett

Slik lager du omelett

Det finnes to omelettregler. Se hvordan du lager perfekt omelett!

Å lage omelett kan være en utfordring for mange. Antakelig har det mest med utålmodighet å gjøre. For husk, det er to omelettregler som er viktige:

1) Bruk lav varme

2) Hold ut!

Klarer du å følge de to reglene er mye gjort. Riktignok må du også passe på det ikke kommer med eggeskall. Er du så uheldig kan du faktisk sile eggeblandingen gjennom en sikt. Noen mener at omeletten også blir mer luftig om den siles. Prøv selv!

Les også: Slik lager du perfekt pizzabunn

Les også: 10 tips til å senke matstresset

Les også: Slik blir du tapaskonge

Her følger en idiotsikker oppskrift på hvordan du lager omelett:

Du begynner med å knekke eggene i en bolle.

=

Oppskrift på omelett

Ha i like mange spiseskjeer vann som du bruker egg. Pisk godt sammen - helt til du blir støl i armen.

=

Oppskrift på omelett

Smelt smør i panna. Bruk bare middels varme.

=

Oppskrift på omelett

Hell i omelettrøren. Vend litt på pannen så den kommer ut til alle kantene.

=

Oppskrift på omelett

Dryss på salt og eventuelt pepper.

=

Oppskrift på omelett

Legg på ost og salami på den ene halvdelen.

=

Oppskrift på omelett

Når omeletten har stivnet, vipp omeletten over osten og salamien slik at det blir en halvmåne. La den skli rett fra stekepanna (eller bruk stekespaden) til en tallerken.

=

MAT MOT FYLLESYKE: Det er fire ting som funker. © Foto: Erik Hannemann

Server med brød og eventuelt noen tomater.

=

Oppskrift på omelett

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

SVINENAKKE: Svinenakke trenger tid. I denne oppskriften lages den med løk, hvitløk og hvitvin - og to og en halv time.=

Kjøttstykket alle får til

Dette kjøttet er umulig å mislykkes med.

Deilige spareribs på asiatisk vis.

Sjekk hvordan de lager spareribs i Thailand

Det er på tide å bli kjent med Kaduk Muu Yang.

Det er både chili, hvitløk og ingefær i denne retten.

Blåskjell som du aldri har smakt dem

Pad Hoi Malaeng er en både spicy og deilig vri på blåskjell.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Denne øl-quizen bør du klare

Greier du ikke disse enkle spørsmålene, er det jaggu dårlig stelt.

artikkel bilde

Elin (59) og Tor Olav (67) kjøpte bobil for å få frihet

– Vi er så godt som aldri på campingplasser. Vi er hele tiden på farta.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Dette får du for 190 euro på den beste restauranten i Provence

Maten dufter av «menneskelig nærkontakt».

Kaldt, enkelt og supergodt!

Sommermaten skal være lett

Hva gjør vi med rips?

Ikke bare Ibsen slet med ripsen. Her er 40 oppskrifter med urbæret.