Annonse

Å lage omelett kan være en utfordring for mange. Antakelig har det mest med utålmodighet å gjøre. For husk, det er to omelettregler som er viktige:

1) Bruk lav varme

2) Hold ut!

Klarer du å følge de to reglene er mye gjort. Riktignok må du også passe på det ikke kommer med eggeskall. Er du så uheldig kan du faktisk sile eggeblandingen gjennom en sikt. Noen mener at omeletten også blir mer luftig om den siles. Prøv selv!

Les også: Slik lager du perfekt pizzabunn

Les også: 10 tips til å senke matstresset

Les også: Slik blir du tapaskonge

Her følger en idiotsikker oppskrift på hvordan du lager omelett:

Du begynner med å knekke eggene i en bolle.

=

Arnie Stalheim

Redaksjonen

Kjenner du igjen alle disse?

Både enkle og noen vanskeligere spørsmål her om norske og andre europeiske oster.

Ha i like mange spiseskjeer vann som du bruker egg. Pisk godt sammen - helt til du blir støl i armen.

=

Smelt smør i panna. Bruk bare middels varme.

=

Hell i omelettrøren. Vend litt på pannen så den kommer ut til alle kantene.

=

Dryss på salt og eventuelt pepper.

=

Legg på ost og salami på den ene halvdelen.

=

Når omeletten har stivnet, vipp omeletten over osten og salamien slik at det blir en halvmåne. La den skli rett fra stekepanna (eller bruk stekespaden) til en tallerken.

=

MAT MOT FYLLESYKE: Det er fire ting som funker. © Foto: Erik Hannemann

Server med brød og eventuelt noen tomater.

=

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre.

christopher Sjuve

christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!