Grillspyd=

Snu spydene to-tre ganger når du griller dem. © Foto: Erik Hannemann

Slik griller du kylling

MED ØLBOKS: Kyllingen blir helt sjef når du griller den på denne måten. © Foto: Erik Hannemann

Det er lørdag, sola skinner i store deler av landet og hvis du ikke har gjort det allerede er det på tide å ta frem grillen.

Rengjør grillristen, finn frem tilbehør og begynn å grille.

Under har vi samlet gode og morsomme oppskrifter for deg.

I tillegg til kjøttet, fisken eller kyllingen må du ha noe godt tilbehør. Da kan du prøve den klassiske potetsalaten med en ny vri, grillet asparges eller en skikkelig god salat med laks og frukt.

(Over 10.000 følger Sjuve på Facebook)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik blir laksen god

En oppskrift på glutenfri kake for alle

Her er det beste ostekake-knepene

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Perfekt grillspyd med kjøttboller og grønnsaker

Her er en oppskrift som gjør at grillspydene blir vellykket.

Til 2 porsjoner:

1 stk paprika, gul

1 stk paprika, rød

1 stk maiskolbe

2 stk sopp

0,5 stk squash

300 g kjøttdeig

0,5 stk løk

1 ts kumin

1 ts korianderpulver

1 fedd hvitløk

0,5 ts paprikapulver

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

BBQ-saus (grillsaus)

Denne sausen passer til alt som skal på grillen. Derfor heter den grillsaus. Ikke sant?

Ingredienser:

1 ss smør

1 fedd hvitløk

1 dl ketchup

3 ss brunt sukker

1 ss worchestershiresaus

2 ss sitronsaft

1 stk liten, sterk chili

0,5 ts cayennepepper

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Grillet hamburger

Dette er Christopher Sjuves oppskrift på en klassisk hamburger.

Til 1 porsjon:

400 g kjøttdeig

salt og pepper

sitronpepper

1 stk osteskive

1 stk tomat

2 stk salatblader

2 stk sylteagurk

1 ss rømme

0,5 ts sennep

sennep

ketchup

2 stk løkringer

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Grillmarinade (penslesaus)

Så enkelt kan du få grillkjøttet til å smake godt.

Ingredienser:

1 dl olje (gjerne olivenolje)

1 stk rød chili

1 fedd hvitløk

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Kylling på ølboks

Med denne teknikken blir kyllingen mer saftig og fortere ferdig.

Ingredienser:

1 stk kylling

1 stk øl boks, helst 0,5 liter

1 dl olje

1 stk chili

2 fedd hvitløk

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!