Rull en skive fenalår rundt aspargesen og server! © Foto: Matprat

Aspargesene er søte og sunne. Det er enkelt å grille dem når du likevel har fyrt opp grillen for å lage middag.

Slik gjør du:

1. Skjær bort ca 2 cm nederst på aspargesstilkene. Du trenger ikke å skrelle dem, bare dersom de virker hard og trevlet

2. Pensle med olivenolje og dryss over salt og pepper.

3. Legges på varm grill i 4-5 min til de er myke og gode.

4. Klem gjerne sitron og riv litt parmesan over før servering.

Dersom du ønsker å bruke den grillede aspargesen som forrett eller som en av flere tapasretter, kan du surre en skive fenalår rundt hver asparges etter steking. Dette er enkelt og kjapt å tilberede. Server gjerne sammen med lune poteter (Se oppskrift nederst i artikkelen) og flatbrød.

Du kan også erstatte fenalår med annen type skinke, eks serranoskinke. Anrett aspargesen på porsjonstallerken eller serveringsfat.

Lune poteter

4 porsjoner

1 kg små runde poteter

50 g parmesan i flak

1 pk cherrytomater

1 bt vårløk

Salt og pepper

Kok potetene møre i lettsaltet vann. Avkjøl i kaldt vann.

Del cherrytomatene i to, vask vårløken godt og skjær i skiver. Bland dette sammen med potetene og bruk olivenolje som vil danne dressingen til salaten. Smak til med salt og pepper og dryss på flaket parmesan rett før servering.

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!