Asiatisk potetsalat

Potetsalat kan være så mangt. I denne er det brukt andre grønnsaker og asiatisk-inspirerte smaker. © Astrid Hals/matprat.no

Oppskrift på potetsalat

Potetsalat med ny vri

Server erkenorsk potetsalat eller spennende nye varianter til grillmaten.

Potetsalat
...eller kanskje du heller vil satse på den gode gamle? © Astrid Hals/matprat.no

Det er uhyre enkelt å kjøpe ferdig potetsalat, men når det kommer til smaken, er den hjemmelagde uslåelig. Selv den enkleste grillpølse blir et herlig måltid sammen med potetsalat du har laget selv.

God, gammeldags med potetsalat

Den norske potetsalaten med rømme er veldig god, og passer både til grillmat og spekemat. Det er ingen fasit på oppskriften – det finnes små, men viktige, forskjeller på hvordan potetsalaten lages fra familie til familie.

Oppskriften ”Potetsalat med rømme” nedenfor kan være et godt utgangspunkt for deg som ikke har egen familieoppskrift.

Å tilsette vann fra glasset med sylteagurker er et godt triks, dersom du ønsker en potetsalat som ikke er tørr. Laken gir også litt kledelig syre. Dersom det er ønskelig med en lettere variant, kan du bruke kesam og yoghurt naturell istedenfor majones og rømme.

Forandring fryder - prøv en ny potetsalat

Men i disse grilltider kan det jo være litt kjedelig å spise lik potetsalat hver gang. Det er ingen sak å ”jazze opp” den norske potetsalaten.

Du kan for for eksempel røre inn finhakket dill eller andre urter. En gul potetsalat med karripulver, litt gurkemeie og chilipulver passer ypperlig til pølser og svinekjøtt. En dæsj grillsaus med røyksmak (”hickory”) er også godt.

Du kan tilsette andre grønnsaker som rød paprika, erter, stangselleri, oliven, kapers og lettkokte gulrøtter. Litt kjøtt setter smak. Bruk biter av f.eks. kokt skinke, spekeskinke, salami eller stekt bacon.

Potetsalat finnes også i andre varianter enn kremet. Bland potetene med en dressing av olivenolje og eddik, løk og litt urter – lett og delikat. I slike salater kan du med fordel tilsette kylling, skalldyr, salatblad, asparges, sukkerter og andre ingredienser med sart smak.

Valg av poteter til potetsalaten

Du kan bruke den potettypen du selv ønsker i potetsalat. Men om du vil ha hele potetskiver eller -terninger i salaten, er det lurt å bruke kokefaste poteter som f.eks. Beate.

Du kan også ha hele poteter med skallet på i salaten. Mandelpoteter er utmerket til dette. For å unngå at mandelpotetene sprekker under koking kan du legge dem direkte i kokende vann, kok dem i ca. 5 minutter, og la dem trekke i 7–8 minutter før du heller vannet av.

Potetsalat med rømme

Kremet potetsalat

Kylling- og potetsalat med dill

Lun potetsalat med asparges

Potetsalat fra Wien

Anne Lises varme potetsalat

Asiatisk potetsalat

Fransk potetsalat

Potetsalat med stilkkapers

Kilde: frukt.no (Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker)

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

Kyllingfilet med gulrotpuré=

Maten du blir sulten av å se på

Vi har uvanlig mye godt på menyen.

KUGELHOPF: Dette er et brød som ser ut som en kake. Det kan lure hvem som helst.=

Brødet som ser ut som en kake

Du baker det lett. Kjempelett.

OPPSKRIFT PÅ GRANITA: Dette er den enkleste granita du kan tenke deg. Den lages på kaffe og sukker. Og så serverer du den med lettpisket krem.=

Tre-retteren alle klarer

Altså, hovedretten er garantert suksess. Forretten tar 5 minutter, og desserten... sorry, men ord blir fattige.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Dette prøver kroppen å fortelle deg

Her er symptomene du ikke burde ignorere.

artikkel bilde

- Nesa er stor og skeiv, veldig heksete

Vi ga seks personer muligheten til å retusjere seg selv.

artikkel bilde

Bekjennelser fra en perfekt gravid

Mitt andre svangerskap var en helsemessig katastrofe. Hurra for meg!

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Taperen kunne like gjerne vært hundemat

Mens to typer får terninkast seks.

Nei, nå lager jeg mitt eget sjokoladepålegg

Bedre enn Nutella og Nugatti.

Tre-retteren alle klarer

Altså, hovedretten er garantert suksess. Forretten tar 5 minutter, og desserten... sorry, men ord blir fattige.