Kan du gjøre agurksalaten ny, sier du?

Jepp.

Det er i tilbehøret livet leves. Er du med? Det er lett å sammenligne jobben med fisk eller biff. De er der som fyrstene av nødvendighet (vegetarianere må bytte ut metaforene for å få lignelsen til å opp). Mens tilbehøret er en helgetur på hytta, en vandring i fjellheimen eller himmelske ovnsbakte poteter, sprø potetcroquetter eller å gjøre noe annet enn å koke brokkolien (sjekk de tre oppskriftene her, for eksempel).

Agurknytt om agurksalat

Nå er det på tide med agurknytt. Jeg synes at den trofaste agurksalaten skal få en velfortjent oppussing. For si meg: Når prøvde du sist å gjøre agurksalaten til noe kult?

Det selvransakende spørsmålet blottstilte den tradisjonsbundne delen av min sjel. Og noe måtte gjøres.

Ikke så mye, selvsagt. Bare en liten tvist.

Det første jeg gjorde var å dele den på langs og skrape ut frøene. Hvorfor? Simpelthen for å kikke agurken i hvitøyet og spørre: Hva smaker du egentlig? Den vannholdige kjernen er med på å kamuflere hva agurken handler om. Bort med den.

Så tok jeg en kjempegod pæreeddik jeg hadde hjemme og blandet den med litt sukker. så dynket jeg agurkbitene i eddikblandingen som jeg hadde litt vann i for å dekke helt.

To dager senere... en ny agurksalat kommer til verden

To dager senere silte jeg av. Min hønsj var at agurksalaten burde ha noe frisk i seg og valget var ikke vanskelig. Et solid knippe mynteblader gikk under kniven og da var det gjort: En ny agurksalat er født.

Nå skal det sies at det ikke er strengt tatt nødvendig med pæreeddik. Vanlig hvitvinseddik eller epleeddik går helt fin. Og dersom du ikke vil vente i to dager kan du bruke mindre eddik, blande sammen og lage den på noen sekunder- og spise den for eksempel til Bent Stiansens grillede laks, saltbakt fjellaure eller laks med sesamfrø .

Oppskriften på agurksalaten finner du nedenfor!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (24.000 mennesker tar ikke feil...)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Spis godt for 25 kroner dagen

Her er det beste ostekake-knepene

Slik lager du nachos

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Agurksalat

Slik blir agurksalaten bedre. Mye bedre.

Ingredienser:

1 stk agurk

5 ss hvitvins eddik (eller epleeddik etc)

1 ss sukker

vann

4 ss mynte, frisk

Høyde (px): Bredde (px):