- Du, Sjuve, har du en lettvint, god oppskrift på lavkarbomat?

- Jada, jeg ...

- ... og det må helst være fisk.

- Det kan jeg ...

- Og grønnsaker, selvsagt.

- Ikke noe probl ...

- Og du, det må være lettvint.

Om jeg hadde fått prate ferdig, hadde vedkommende straks fått en feiende, flott oppskrift av meg. Jeg er på ingen måte fan av lavkarbo (Du kan se her hvordan det gikk med meg etter én måned på kur). Men jeg er fanatisk tilhenger av god mat.

En uke med lavkarbo

Nå som det er januar - angerens, løftenes, bot og bedringens måned - høres ordet lavkarbo stadig oftere.

En gang, etter en voldsom sjarmoffensiv fra redaksjonen, forsøkte jeg faktisk å lage en ukemeny med lavkarbomat. Den fikk litt blandet mottakelse, men én ting er sikkert: Om du følger den ukemenyen spiser du mye god mat.

Salat?

Da jeg fikk spørsmålet om lavkarbo, kunne jeg ha sagt at jeg har oppskrifter på fire supersalater, men det gjorde jeg ikke. Hvorfor? Hvem klarer å leve av bare salat, dag etter dag? Kaniner. Ikke mennesker.

Derfor anbefalte jeg heller en liten, herlig rett med laks og sesamfrø som serveres på ertepuré. Den er enkel å lage, god, og etter mine begreper; ganske lavkarbo.

Laksen liker jeg å spise halvt rå og halvt stekt. Du kan steke den slik du liker best.

Og så kan du gjøre som meg og servere den med ovnsbakte poteter, men det får bli mellom oss.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (Vi har runda 3000!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

10 oppskrifter med kjøttdeig

Smaken av Mexico på rekordtid

Snickerskake: Bedre enn snickers...

Slik blir brokkoli godt

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Christopher Sjuve

Laks med sesamfrø

Her kommer en herlig, liten rett med laks og erter.

Ingredienser:

400 g laksefilet

4 ss sesamfrø

salt og nykvernet pepper

0,5 stk løk

300 g erter

1 dl fløte

smør/olje til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!