Endelig er helgen her!

Og når det nærmer seg lunsj begynner jeg alltid å fundere på hva jeg skal sette på bordet i kveld.

Oppskrift på laks med sesamfrø: Du trenger ikke gjøre det så vanskelig.=

Oppskrift på laks med sesamfrø: Du trenger ikke gjøre det så vanskelig. © Foto: Christopher Sjuve

Første rett

Jeg vurderer sterkt å lage en laksecarpaccio - altså tynne skiver laks med chili, ingefær, vårløk og chili. Den konkurrerer dog med noen veldig gode spareribs med honning og sennep. Jeg får vann i munnen når jeg tenker på hvor gode de er å gnage på.

Allikevel tror jeg valget faller på en veldig enkel variant av stekt laks med sesamfrø. Laksebitene serverer jeg med ertepuré (kok frosne erter i noen korte minutter, sil og kjør med stavmikser samme med litt stekt løk og fløte).

OPPSKRIFT PÅ GOD KYLLING: Det er litt krydder og litt tørket frukt som gjør at denne kyllingen fikk bein å gå på.=

OPPSKRIFT PÅ GOD KYLLING: Det er litt krydder og litt tørket frukt som gjør at denne kyllingen fikk bein å gå på. © Foto: Erik Hannemann

Hovedrett

Det som er helt sikkert er at jeg skal ha fløtegratinerte poteter. Men så er spørsmålet om jeg skal gå for en helt klassisk, overdådig variant eller om jeg skal ta en litt mer sober variant med mye mindre fløte. Forrige helg fikk jeg komplimenter for en variant med saltet kjøtt, cheddar og gressløk - så vi lar den improviserende delen av matmannen ta over når vi kommer til kjøkkenbenken, tenker jeg.

De potetene skal jeg servere til noen kyllingbryst folk skryter av. Hemmeligheten her er å banke kyllingen flat og fylle den med estragon, appelsinskall, salt og pepper. Så ruller du dem sammen og steker i smør og olje til de er gylne. Noen tørkede aprikoser i smør blir til en fin saus.

eplekake

TARTE TATIN, EPLEKAKE: En eplekake som lages oppned. © Foto: Erik Hannemann

Arnie Stalheim

Kjenner du igjen alle disse?

Både enkle og noen vanskeligere spørsmål her om norske og andre europeiske oster.

Dessert

Til dessert skal jeg lage med en skikkelig tarte tatin - en eplekake, som også har noen pærer i seg. Og til den serverer jeg min deilige, hjemmelagede vaniljekrem.

Jeg håper du syntes dette var inspirerende.

God, velsmakende helg!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (Mer enn 4100 personer kan ikke ta feil...)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du pesto

10 oppskrifter med kjøttdeig

Smaken av Mexico på rekordtid

Snickerskake: Bedre enn snickers...

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Christopher Sjuve

Laks med sesamfrø

Her kommer en herlig, liten rett med laks og erter.

Ingredienser:

400 g laksefilet

4 ss sesamfrø

salt og nykvernet pepper

0,5 stk løk

300 g erter

1 dl fløte

smør/olje til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Kyllingspyd med godt krydder

Av og til må du banke kyllingen litt.

Ingredienser:

2 stk kyllingbryst

6 stk aprikoser, tørkede

skallet fra en halv appelsin (unngå det hvite)

salt og pepper

2 ts estragon (tørket eller fersk)

smør/olje til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Tarte tatin

Det er ikke uten grunn at denne eplekaka er verdensberømt. Det finnes bare en eplekake er som helt konge. Du har funnet den.

Ingredienser:

Bunnen

125 g smør

100 g sukker

1 stk egg

150 g hvetemel

1 ts salt

Fyllet

3 stk eple

2 stk pære

100 g smør

2,5 dl sukker

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!