Pasta er min hverdagshelt. Uten tvil.

Det er nesten umulig å ikke like pasta med perfekt tomatsaus, for eksempel.

På samme måte som du ser rart på folk som ikke liker lasagne eller potetstappe, for den saks skyld, er det umulig å ta folk på alvor som ytrer seg kritisk til pasta.

Jeg har mange favoritter. Felles for alle sammen er at jeg aldri serverer dem til fest, men de utgjør en stor del av kostholdet (sikkert større enn de illsinte karbo-motstanderne mener er bra). Skulle jeg finne på å servere det til fest, måtte jeg i det minste lage pastaen selv.

Favoritt nummer én

Spagetti carbonara ruver høyt. Kanskje aller høyest. Jeg lager flere varianter av klassikeren, i motsetning til de kompromissløse mat-italienerne. De holder seg til den ene de lærte av mama. Så heldig jeg er, tenker jeg, som slipper å tenke på om jeg fornærmer familien om jeg bestemmer meg for å bruke fløte, parmesan, bacon eller hva det måtte være. Det finnes ingen strenge, nedarvede familie-mat-regler å ta hensyn til her. Nedenfor finner du den varianten jeg bruker oftest: Med bacon, hele egg og parmesan.

En beslektet variant er denne enkle sitronpastaen.

Favoritt nummer to

En annen favoritt er pesto. Jeg kan så visst klare meg med ferdigkjøpt pesto (vi testet: her er den beste), men det blir ikke det samme som når jeg lager den selv. Det kan neppe tilskrives min evner på kjøkkenet, men snarere at ferske ingredienser danker ut fabrikkmat nesten uansett.

I pestooppskriften finner du de klassiske ingrediensene: basilikum, pinjekjerner, hvitløk og parmesan. Også her lar jeg meg gjerne friste til å gå utenom konvensjonene. Har jeg noen oljete og deilige soltørkede tomater, noen (hold deg fast) sardiner eller litt krabbekjøtt liggende kan jeg fort finne på å legge det på toppen. Så får italienerne mene det de vil om saken...

Favoritt nummer tre

Denne retten har fulgt meg nesten like lenge som bakt laks med honning, sennep og nøtter. Den er så enkel at når du har laget den én gang, så sitter'n. Den enkle blandingen består av røkelaks, sukkererter og crème fraîche.

Alle oppskriftene finner du nedenfor.

God middag!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (Vi har runda 3900!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du pesto

10 oppskrifter med kjøttdeig

Smaken av Mexico på rekordtid

Snickerskake: Bedre enn snickers...

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Spaghetti Carbonara

Dette er antakelig den enkleste oppskriften på Spaghetti Carbonara noensinne. Mine damer og herrer - her er pasta carbonara!

Til 2 porsjoner:

1 pk bacon

250 g spagetti

3 stk egg

salt og pepper

100 g parmesan

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Pesto

Dette er oppskriften på klassisk, grønn pesto.

Ingredienser:

1 fedd hvitløk

5 ss pinjekjerner

1 potte basilikum

75 g parmesan

0,5 dl olje

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Røkt laks med rosépepper og crème fraîche

Denne oppskriften er skapt for de aller travleste dagene. Du er ferdig med sausen før du er ferdig med pastaen. Alt du trenger er litt røyket laks, pasta og litt crème fraîche.

Til 2 porsjoner:

400 g pasta

200 g røkt laks

3 ss crème fraîche

1 ss rosépepper

8 stk sukkererter

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!