Mandag

På mandager slås takten for mange om fra en fredelig helgetilværelse til kaos og stress i hjemmet. Denne superraske tomatsuppen (klikk for video) er en livredder på slike dager, og et måltid barna selvfølgelig elsker.

Tirsdag

Så kommer tirsdagen. Dette er dagen mange har for vane å gå for fisk til middag. På denne videoen viser Sjuve deg en laksemiddag du lager på 15 minutter.

Onsdag

På dette tidspunkt er de fleste av oss klare for litt kjøtt. Vi har dratt fram en gammel traver, for til tross for at vi i dag i Norge oftere spiser sashimi og pizza (her er syv stykk du må smake), så er de gode gamle hjemmelagde karbonadene med erteremulade fortsatt en sikker vinner.

Til karbonadene smaker det ekstra godt med denne supermosen.

Torsdag

En av våre største hverdagskjemper er kyllingen. Men, kjøp kylling som har hatt et kjekt liv!

Det sier seg selv at den kyllingen som koster minimalt med penger har verken hatt et godt liv eller smaker noe særlig.

Det er for dyrt, hører jeg venner av meg klage, men om du gjør som meg og kjøper hele kyllinger og fryser ned blir det ikke noe dyrere, og dessuten får du skrog å koke en god kraft på.

Kyllingen skaper du, ved hjelp av litt krydder, om til denne indiske kyllingen.

Her vil en lindrende mangolassi gjøre det lille ekstra.

Fredag

Etter en hard uke på jobben er det nå på sin plass med en real belønning. Jeg gleder meg allerede til å sette tennene i denne saftige biffwrappen med tomat og avokadosalsa.

Desserter

Her til lands glemmer vi dessverre ofte å spise dessert. Sjekk her for et utvalg med noen av de beste sjokoladedessertene.

Les også:

Slik renser du grillristen

En hel uke med grilling

Friskt og frodig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Superrask tomatsuppe

Her har du kanskje den raskeste tomatsuppe som finnes!

Til 1 porsjon:

1 stk sjalottløk

1 stk tomatboks

1 ss sukker

1 ss eplecidereddik

1 ss kyllingbuljong

2 ss kremfløte

1 ss oregano

150 g kjøttdeig

parmesan

olje til pensling

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Ørret med potetmos (brennende kjærlighet)

Denne retten lager du på femten minutter. Men pass på: Du kan bli avhengig.

Til 2 porsjoner:

1 pk bacon

750 g poteter

150 g smør

2 stk gulrøtter

1 stk eple

0,5 stk sitron

2 ts sukker

400 g ørret filet (eller laksefilet)

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Karbonader med erteremulade

Hjemmelagde karbonader med stekt løk og erteremulade er superenkel hverdagsmat. Erteremuladen er nydelig, enkel og passer også veldig bra til fisk.

Til 2 porsjoner:

400 g karbonadedeig

300 g poteter

100 g sellerirot

100 g smør

150 g erter

2 ss remulade

1 stk løk

2 ss smør til steking

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Indisk kyllingrett

Her har du en enkel, deilig og varmende variant av en indisk karrikylling. Dersom du synes det blir for sterkt, er det lurt å ha litt yoghurt for hånden. Det lindrer godt om cayennepepperen blir for utfordrende!

Til 4 porsjoner:

2 stk løk

2 fedd hvitløk

2 cm ingefær, skrelt

2 ts karri

1 ts cayennepepper

2 ts kumin

1 bokser kokosmelk

1 kylling, i seks biter

3 stk tomatboks

100 g cashewnøtter

4 ss yoghurt naturell

4 ss koriander, fersk

4 ss smør, til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Colourbox (illustrasjonsfoto)

Biffwrap

Fredagskvelden er reddet med denne.

Til 4 porsjoner:

600 g ytrefilet av okse eller annet biffkjøtt

olje, nøytral

salt

pepper

lettrømme

wraps

Tomat og avokadosalsa:

24 stk cherrytomat

2 stk avokado

2 stk vårløk

2 stk lime

2 stk chili

koriander etter smak

salt

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!