Hverdagsmeny
Ukemeny for travle familier
Denne uka blir det suppe, fisk, kjøtt, indisk og biffwrap.
Mandag
På mandager slås takten for mange om fra en fredelig helgetilværelse til kaos og stress i hjemmet. Denne superraske tomatsuppen (klikk for video) er en livredder på slike dager, og et måltid barna selvfølgelig elsker.
Tirsdag
Så kommer tirsdagen. Dette er dagen mange har for vane å gå for fisk til middag. På denne videoen viser Sjuve deg en laksemiddag du lager på 15 minutter.
Onsdag
På dette tidspunkt er de fleste av oss klare for litt kjøtt. Vi har dratt fram en gammel traver, for til tross for at vi i dag i Norge oftere spiser sashimi og pizza (her er syv stykk du må smake), så er de gode gamle hjemmelagde karbonadene med erteremulade fortsatt en sikker vinner.
Til karbonadene smaker det ekstra godt med denne supermosen.
Torsdag
En av våre største hverdagskjemper er kyllingen. Men, kjøp kylling som har hatt et kjekt liv!
Det sier seg selv at den kyllingen som koster minimalt med penger har verken hatt et godt liv eller smaker noe særlig.
Det er for dyrt, hører jeg venner av meg klage, men om du gjør som meg og kjøper hele kyllinger og fryser ned blir det ikke noe dyrere, og dessuten får du skrog å koke en god kraft på.
Kyllingen skaper du, ved hjelp av litt krydder, om til denne indiske kyllingen.
Her vil en lindrende mangolassi gjøre det lille ekstra.
Fredag
Etter en hard uke på jobben er det nå på sin plass med en real belønning. Jeg gleder meg allerede til å sette tennene i denne saftige biffwrappen med tomat og avokadosalsa.
Desserter
Her til lands glemmer vi dessverre ofte å spise dessert. Sjekk her for et utvalg med noen av de beste sjokoladedessertene.
Les også:
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Til 1 porsjon
1 stk Sjalottløk
1 stk Tomatboks
1 ss Sukker
1 ss Eplecidereddik
1 ss Kyllingbuljong
2 ss Kremfløte
1 ss Oregano
150 g Kjøttdeig
Parmesan
Olje til pensling
Ørret med potetmos (brennende kjærlighet)
Denne retten lager du på femten minutter. Men pass på: Du kan bli avhengig.
Se hele oppskriftenTil 2 porsjoner
1 pk Bacon
750 g Poteter
150 g Smør
2 stk Gulrøtter
1 stk Eple
0.5 stk Sitron
2 ts Sukker
400 g Ørret
Salt og pepper
Karbonader med erteremulade
Hjemmelagde karbonader med stekt løk og erteremulade er superenkel hverdagsmat. Erteremuladen er nydelig, enkel og passer også veldig bra til fisk.
Se hele oppskriftenTil 2 porsjoner
400 g Karbonadedeig
300 g Poteter
100 g Sellerirot
100 g Smør
150 g Erter
2 ss Remulade
1 stk Løk
2 ss Smør til steking
Salt og pepper
Indisk kyllingrett
Her har du en enkel, deilig og varmende variant av en indisk karrikylling. Dersom du synes det blir for sterkt, er det lurt å ha litt yoghurt for hånden. Det lindrer godt om cayennepepperen blir for utfordrende!
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
2 stk Løk
2 fedd Hvitløk
2 cm Ingefær
2 ts Karri
1 ts Cayennepepper
2 ts Kumin
1 bokser Kokosmelk
1 Kylling
3 stk Tomatboks
100 g Cashewnøtter
4 ss Yoghurt naturell
4 ss Koriander, fersk
4 ss Smør
Til 4 porsjoner
600 g Ytrefilet
Olje, nøytral
Salt
Pepper
Lettrømme
Wraps
24 stk Cherrytomat
2 stk Avokado
2 stk Vårløk
2 stk Lime
2 stk Chili
Koriander
Salt
Ingredienser:
Denne saken ble første gang publisert 08/11 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.