=

Clotilde Dusoulier

Clotilde Dusoulier lever av å blogge om mat.

Hennes personlige fortellinger om livet som matelsker i Paris har skaffet henne flere utmerkelser. Hun har også fått en europeisk bloggpris.

Clotilde deler sine parisiske matgleder med Klikks lesere i mange måneder framover.

Hun har gitt ut to matbøker.

Hennes nettsider heter Chocolate and zucchini

Folkene La Pommeraie, fruktgården hvor vi plukka massevis av blåbær, ga oss noen brosjyrer om de ulike frukt og bærtypene de dyrker. Det sto også hvordan man skulle ta vare på frukt og bær og dessuten noen herlig, enkle oppskrifter på terter, kompotter, clafoutis og syltetøy. Det var her jeg leste at nyplukka blåbær burde lagres kjølig noen dager for å utvikle sitt smakspotensial - og hvem skulle tro det?

Min favorittoppskrift

Det aller første vi ville lage med våre blåbær var en liten tarte aux myrtilles (en blåbærkake), og på andreplass var en kaffekake. Det er min favoritt-kakeoppskrift med den spesielle saftigheten i bunnen og den herlige, sprø overflaten.

Med blåbær

I originaloppskriften skal man bruke en vanlig deig med valnøtter og kanel-topping, men jeg har hatt stor suksess med noen veldig anvendelige varianter med sjokoladebiter og kandiserte kastanjer, hvit sjokolade og kokosnøtt, aprikoser og, nettopp, blåbær.

Kake-diett

Det er en herlig kake som kan spises når som helst på dagen, frokost, brunch, dessert eller til te og kaffe. Jeg vurderer faktisk seriøst å begynne på en blåbær-kaffe-kake-diett. Det er bare ett problem; hva skal jeg gjøre med osten da?

Her er oppskriften!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Twitter eller Facebook (Vi har runda 2000! Klarer vi å doble igjen?)

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her

Les også:

Endelig: Verdens beste kjøttboller

Snickerskake: Bedre enn snickers...

Slik lager du perfekt ribbe

Middag for to til 12 kroner

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Foto: Clotilde Dusoulier

Blåbærkake

Her er Clotildes supersaftige blåbærkake.

Ingredienser:

200 g mel

2 ts bakepulver

1 klype salt

115 g smør

200 g sukker

3 stk egg

2,4 dl yoghurt

1 ts vaniljeessens

500 g blåbær

40 g brunt sukker

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!