Varm deg på karri
Her er vår heiteste middagsoppskrift.
Ingenting er som en heit suppe i sprengkulda. Jeg vet ikke helt hvorfor, men kanskje ligger det sted dypt inne i oss nordboere en lengsel til de varme strøkene hvor de eksotiske krydderne kommer fra?
Ikke vet jeg, men temperaturen ute forteller meg at kroppen trenger skikkelig karrimat! Og jeg har alvorlige planer om å bake sprø, varme og gode nanbrød i dag også, merker jeg.
Min første karri
En av de første karrirettene jeg lærte å lage meg (bortsett fra fiskeboller med karri...) var en klassisk karrikylling med cashewnøtter og kokosmelk. Den er fortsatt veldig populær i heimen.
Biryani - en indisk hemmelighet
En annen favoritt er den indiske biryani. Den har kommet til litt senere, men jeg er utrolig glad for å den på repertoiret. I den retten kokes kyllingen i yoghurt og tomater sammen med klassike, indiske krydderier som ingefær, kardemomme, gurkemeie, kumin og litt chili. Hvor sterk den blir justerer du selv med chilimengden.
Super-karrisausen
Nå er det også slik at nesten alle retter kan bli en karri-rett. Nesten all fisk kan i prinsippet serveres med karrisaus. Det samme kan sies om lammekjøtt, biff, kjøttboller og selvsagt kylling. Nedenfor finner du den geniale karrisausen til James Peterson. Han er kjemiker av utdannelse, men har heldigvis viet sitt liv til gastronomien.
Oppskriften finner du nedenfor!
Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook
Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her
Les også:
Endelig: Verdens beste kjøttboller
Snickerskake: Bedre enn snickers...
Slik lager du perfekt pizzabunn
Matlaging: Unngå de vanligste feilene
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!