Karbonader er supergod hverdagsmat. I denne oppskriften har jeg laget en kul og enkel erteremulade.

Prinsippet er rått og brutalt: Kjør erter og remulade sammen med en stavmikser. Idiotsikkert.

Les også: Slik lager du perfekte kjøttkaker

I tillegg får du en sikker vinner i potet- og sellerirotmos. Å ha litt sellerirot i potetmosen løfter den ut opp en divisjon til. Det er opp til deg hvor mye smør du bruker, men jeg er som vanlig raus med meg selv.

Løk til karbonader er obligatorisk, synes jeg. Det står ikke i oppskriften, men et morsomt tips er å steke med en teskje sukker og en god eddik. Kanskje balsamico-, eple- eller kirsebæreddik.

Del oppskriftene med andre på to trykk!

Her er oppskriften!

Erik Hannemann

Karbonader med erteremulade

Hjemmelagde karbonader med stekt løk og erteremulade er superenkel hverdagsmat. Erteremuladen er nydelig, enkel og passer også veldig bra til fisk.

Til 2 porsjoner:

400 g karbonadedeig

300 g poteter

100 g sellerirot

100 g smør

150 g erter

2 ss remulade

1 stk løk

2 ss smør til steking

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!