Lassi er drinken som får den sinna chilien til å dempe seg. Derfor kan det være lurt å servere den til sterkt mat.

Indisk mat kjennetegnes som kjent ved liberal bruk av krydder. Den mektige biryani eller en indisk kylling blir ikke indisk før du har i masse krydder.

En lassi er i sin aller enkleste form yoghurt som er tynnet ut med vann (eller melk). Noen ganger tilsettes litt salt eller den søtes med sukker. Rosevann er også vanlig i India, Tyrkia og Midt-Østen hvor lassi også drikkes (under andre navn. Ayran i Tyrkia og doogh i Iran, for eksempel).

Share

Og da har de aller kvikkeste av oss allerede forstått at en mango lassi er en lassi - med mango.

Hvordan lage en mango lassi

Det er ikke mye som skal til for å lage en mango lassi. Det er dog vanskelig å komme utenom å skrelle en mango. Om du ikke behersker kunsten får du et par forslag på hvordan du gjør det her:

Nå gjenstår det å mose mangokjøttet sammen med yoghurt, vann (eller melk). Da har du basen.

Noen liker å ha i fløte - noe jeg vanligvis ikke har noe imot, men synes personlig ikke det gjør denne drinken bedre.

Så til spørsmålet om sukker. Om du ikke synes det er søtt nok kan du ha i sukker, brunt sukker eller honning. Jeg holder en knapp på brunt sukker, men tenker at det stort sett er unødvendig.

Det er også innenfor konvensjonene å pynte med mynteblader - og det er ikke helt feil å mose lassien med noen mynteblader heller. Det er også lov å drysse over litt kardemomme.

Nedenfor finner du min oppskrift, men her gjelder det å finne fram til hva man liker best innenfor de stramme lassi-rammene.

Les også:

Oppskriften på indisk byriani som alle liker

Så enkelt er det å lage nanbrød

Slik lager du perfekte brownies

Slik lager du sjokoladepopcorn til bursdagen!

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Mango lassi

Denne er perfekt sammen med sterk mat. Den får chilien til å rødme.

Ingredienser:

1 stk mango

1 ss sukker

2 dl matyoghurt

1 kvast mynte

3 dl vann

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!