Oppskrifter for hele uka

Ukemenyen som gjør deg glad

Her er oppskrftene som gjør uka god.

Sist oppdatert

En ny uke byr på nye muligheter til å smake gode ting. Jeg har laget en fersk ukemeny med oppskrifter for hele uka. (Du kan finne andre ukemenyer her).

 

Jeg er sikker på at uka blir bra om du følger planen!

Mandag

Mandag knaller vi i gang med en supergod pastarett (det er den internasjonale pastadagen i dag, har blitt fortalt). Pasta med røkt laks og crème fraîche er en favoritt jeg har med meg fra studentdagene.

Vi unner oss en liten, sunn dessert også, nemlig valnøtter og nektariner.

Tirsdag

Tirsdag er det duket for pai. Vanskelig, tenker du? Neida, ikke når vi jukser litt. Kjøp deg litt ferdig butterdeig/mørdeig fra frysedisken (du kan også bruke deigen som du finner i oppskriften nedenfor). I paien finner du kylling, hvitløk og urter.

Skulle vi ha en liten dessert i dag også? Ja, takk. En liten appelsindessert med sukker og kanel gjør dagen litt bedre.

Onsdag

En latterlig enkel fiskesuppe varmer kroppen denne dagen. I denne fiskesuppa trenger du litt fisk og eventuelt noen blåskjell. Når du kutter opp fisken i små biter trenger du bare å helle varm fisk over, vente i noen små minutter, så blir fisken kokt (fisken trenger strengt tatt ikke varmes opp til mer enn 50-60 grader).

Om du er i humør til det, kan du bake et deilig brød til. Focaccia er et enkelt og rustikt brød som er morsomt å lage. Sett deigen til heving før du begynner med suppa!

Torsdag

Kylling blir noe annet med denne karrisausen! Hemmeligheten ligger i å bruke litt kokosmelk. Og dessuten er det lurt å ha karripulveret i panna før du har i væsken. Da kommer smakene bedre fram!

Jeg kan ikke dy meg for å lage en sjokoladekake denne kvelden. Planen er å ha litt til morgendagen... Jeg kan ikke huske jeg har spist noen bedre sjokoladekake enn denne - som er Julia Childs favoritt (hun er altså Amerikas svar på Ingrid Espelid Hovig, eller omvendt).

Fredag

Fredag er pizzadag. Pizzaoppskriften er klassisk, men suksesskriteriet er å få til kjøttbollene skikkelig og ikke steke dem tørre. i oppskriften er det bare salt og pepper, men jeg har begynt å bruke koriander (tørket) og litt paprika i dem. Det er poppis!

(Du har forhåpentligvis litt kake igjen fra i går).

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook

 

Les også:

Her finner du de beste tapasene

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

Er dette Norges beste viltgryte?

Ti middager på ti minutter

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 25/10 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også