Har du pølser blir det middag! Jeg vil herved slå et lite slag for å bruke pølsene til litt mer enn det som er vanlig. Jeg tok en brainstorming - uten følge med voksen - og kom fram til følgende:

Share

Forslag 1

Én idé er å la pølsene få være med på suppefesten. Om du lager en god løksuppe for eksempel, med smeltet ost og aller helst en skvett Madeira, er det morsomt å steke noen pølser og ha dem på toppen.

Forslag 2

Samme strategi kan du velge om du lager verdens raskeste ertesuppe (ti minutter!). Pølser smaker fortreffelig sammen med erter.

Forslag 3

Vichysoisse er et fancy ord for potetsuppe. Den som ikke har spist en vichysoisse har noe til gode her i livet. Og pølsene? De steker man ved siden av, kanskje sammen med litt bacon, og serverer til. Bruk gjerne denne grunnoppskriften.

Forslag 4

En annen variant er å lage potetmos først og spre den utover i en ildfast form. Skjær pølsene i skiver og dytt dem ned i potetmos. Ha på revet ost og gratinér det i ovnen. Servér gjerne med bakte grønnsaker eller en salat.

Mens jeg er i gang har jeg to forslag til:

Forslag 5

Lag en enkel linsesuppe ved å steke løk, hvitløk og stangselleri. Ha i vann og linser og la det koke til linsene er ferdig. Ha eventuelt i litt buljong. Jeg liker at det koker seg ganske tykt. Ha i steke pølser og - om du er i dét hjørnet - en klikk med rømme.

Forslag 6

Og så til slutt: Skru ovnen på full guffe. Del poteter i to, vend dem i olje, salt og rosmarin. Sett dem i ovnen, skru ned temperaturen til 200 grader og bak dem ferdig - det tar ca 45 minutter. Server potetene til stekte pølser med litt fantastisk aioli og noen grønnsaker.

Det er garantert mange som andre gode forslag til pølseoppskrifter. Ikke nøl med å bruke kommentarfeltet nedenfor!

Les også:

Lag ertesuppe på ti minutter

Slik lager du indisk kylling

Potetmosen blir best slik

Slik blir risottoen perfekt

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!