Påstand: Julefrokosten kan måle seg med middagen på selveste julekvelden.

Hvorfor?

Jo, fordi du uansett spiser julaftens gode mat. I tillegg er bordet fylt med alskens herligheter. Det er altså mer av alt som er godt.

Når du dekker på med røykelaks og eggerøre, medisterkaker, ribbe, sild, ost, spekemat, salater og lyse rundstykker og virkelig trekker det ut i langdrag - da vet du at du spiser julefrokost.

Nedenfor har jeg listet opp en liste over alt du trenger til julefrokosten. Det er ikke formanende liste over hva du ha, men en sjekkliste som du kan bruke til å kontrollere at du har alt i hus.

Er det noen som har sterke meninger om hva som bør være på bordet, så bruk kommentarfeltet nedenfor.

Kjøttmat

Kald ribbe

Medisterkaker

Mediserpølser

Sylte

Leverpostei

Roastbeef

Oksetunge

Karbonader og stekt løk

Røykelaks og eggerøre

Spekeskinke

Spekepølse

Lammerull

Bayonneskinke

Bacon

Sild

Sursild

Tomatsild

Karrisild

Rømmesild

Annen fisk

Røykelaks

Gravlaks

Ost

Edamer

Gräddost

Brie

Blåmuggost

Brunost

Les også: Hjemmelaget juleknask

Brød og rundstykker

Loff

Rundstykker

Grovere brød

Knekkebrød

Kjeks

Lefse

Flatbrød

Salater

Eggesalat

Potetsalat

Italiensk salat

Waldorfsalat

Rødbetesalat

Annet

Sennep

Eggerøre

Kokte egg

Oppskåret frukt og grønt: tomater, agurk, løk etc

Syltede rødbeter

Sylteagurker

Her finner du 5.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!