Jeg vokste ikke opp med delfiakake. Det var bare ikke tradisjon for det i huset vårt.

Derfor var det en feit opplevelse da mora til Jokki introduserte meg for den sjokolademettede kaken en eller annen gang på 80-tallet.

Skal det være marsipan i delfiakake?

Siden den gangen har jeg gjort en solid innsats for å ta igjen det tapte.

Det er mye å krangle om når det gjelder Delfiakake. For det første: Skal det være marsipan i?

Jeg pleier å droppe det, men jeg hater ikke folk som bruker det. Neida.

Kjeks og sjokolade - hva er forholdet i delfiakake?

Forholdet mellom kjeks og sjokolade er et annet tema. Hvor mange lag kjeks?

Og ikke minst: Skal du ha gelétopper både inni og på toppen?

Jeg tråkker likeså godt rett uti det, her er oppskriften min:

Les også:

Hjemmelaget juleknask

Her er de 7 gode slagene

Her er champagnen du skal kjøpe!

Her finner du 5.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Christopher Sjuve

Delfiakake

Julens mektigste kake lager du slik.

Ingredienser:

10 stk kaffe

0,5 dl vann

300 g kokesjokolade, lys

2 ss cognac

1 ss appelsinmarmelade

250 g delfiafett

2 stk egg

2 ss sukker

kjeks

marsipan

gelétopper

valnøtter

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!