Bilde

WALDORFSALAT: Det er moro å lage waldorfsalat skikkelig godt. © Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Inkognito

Oppskrift på waldorfsalat

Waldorfsalat lager du slik

Her finner du oppskriften waldorfsalat!

Waldorfsalat er i prinsippet veldig enkelt: Lag dressingen av majones, pisket fløte, sitron og sukker og bland inn valnøtter og oppkuttede grønnsaker. Oppskriften finner du nedenfor.

Waldorfsalat er vanlig å servere på koldtbord ved juletider og brukes mest til kylling og kaldt kjøtt.

Mannen bak Waldorfsalaten

Waldorfsalaten så dagens lys første gang i 1896. Det hendte på et hotellkjøkken i New York, nærmere bestemt i Waldorf. (Hotellet ble senere kjent som Waldorf-Astoria).

På kjøkkenet var den legendariske Oscar Tschirky. Det er for øvring han som også står bak den etter hvert verdensberømte dressingen Thousand Island, Eggs Benedict og en rekke andre klassikere. Den smakte sikkert bedre enn fabrikkvarianten som alle, enten de vil eller ikke, har stiftet bekjentskap med.

Waldorfsalatens popularitet vokste raskt og ble godt hjulpet av at den stadig dukket opp i amerikanske medier. Og vi skal heller ikke undervurdere effekten av Fawlty Towers-episoden (sesong to, avsnitt tre) hvor amerikaneren insisterer på å få en Waldorfsalat, og det hadde vært vært grei skuring om det ikke hadde vært for at det er Basil (John Cleese) som skal gjøre jobben på kjøkkenet.

Her er oppskriften på Oscars waldorfsalat! Print den gjerne ut ta med til kjøkkenbenken.

Les også:

Her er oppskriften på perfekt ribbe

Her er de 7 gode slagene

Kalkun uten stuffing

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

OPPSKRIFTER MED GRESSKAR: Dette er den kuleste oppskriften med gresskar på hele Internet.=

Gresskar-oppskriften som er farlig god

Og du har neppe sett det før!

FORIANA: Denne kan brukes på laks, som pastasaus, på svinekoteletter og annet. Si hei og bli kjent med denne foriana!=

Du blir glad bare av å se på denne maten

Sjekk denne digge ukemenyen.

OPPSKRIFT PÅ FOUGASSE: Dette brødet er morsomt å bake.=

Kule ting du baker i dag

Det kommer snart til å lukte godt i huset ditt!

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Hvorfor er det vanskelig å servere Cola light i luften?

QUIZ: Dette visste du garantert ikke om fly.

artikkel bilde

Lar du urtene bare stå slik?

Da bør du sjekke ut disse åtte urte-triksene.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør (konst.):

    Andreas H. Carlsen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Tre ting du absolutt ikke må gjøre neste gang du spiser ute

Du gjør vel ikke dette når du spiser på restaurant?

- Dette baconet burde ikke vært salgsvare

Testpanelet råder deg til å styre unna en av disse.