Bilde

WALDORFSALAT: Det er moro å lage waldorfsalat skikkelig godt. © Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Inkognito

Oppskrift på waldorfsalat

Waldorfsalat lager du slik

Her finner du oppskriften waldorfsalat!

Waldorfsalat er i prinsippet veldig enkelt: Lag dressingen av majones, pisket fløte, sitron og sukker og bland inn valnøtter og oppkuttede grønnsaker. Oppskriften finner du nedenfor.

Waldorfsalat er vanlig å servere på koldtbord ved juletider og brukes mest til kylling og kaldt kjøtt.

Mannen bak Waldorfsalaten

Waldorfsalaten så dagens lys første gang i 1896. Det hendte på et hotellkjøkken i New York, nærmere bestemt i Waldorf. (Hotellet ble senere kjent som Waldorf-Astoria).

På kjøkkenet var den legendariske Oscar Tschirky. Det er for øvring han som også står bak den etter hvert verdensberømte dressingen Thousand Island, Eggs Benedict og en rekke andre klassikere. Den smakte sikkert bedre enn fabrikkvarianten som alle, enten de vil eller ikke, har stiftet bekjentskap med.

Waldorfsalatens popularitet vokste raskt og ble godt hjulpet av at den stadig dukket opp i amerikanske medier. Og vi skal heller ikke undervurdere effekten av Fawlty Towers-episoden (sesong to, avsnitt tre) hvor amerikaneren insisterer på å få en Waldorfsalat, og det hadde vært vært grei skuring om det ikke hadde vært for at det er Basil (John Cleese) som skal gjøre jobben på kjøkkenet.

Her er oppskriften på Oscars waldorfsalat! Print den gjerne ut ta med til kjøkkenbenken.

Les også:

Her er oppskriften på perfekt ribbe

Her er de 7 gode slagene

Kalkun uten stuffing

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

FULG I VIN: Coq au vin er en udødelig klassiker. Det skjønner alle når man spiser den.=

Middagene du har lyst på denne uka

En meny som gjør livet ditt enklere denne uka.

HERBES DE PROVENCE: Det er mange måter å utnytte de fine krydderne som vokser i Provence.=

Ingen krydderhylle er komplett uten

Fem måter å bruke Herbes de Provence på

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Talkum er det nye supermiddelet

Tykkere vipper, freshere hår og gulv som ikke knirker; sjekk hva litt talkum kan gjøre.

artikkel bilde

Du gjør alt riktig, men går ikke ned i vekt

Her er åtte løsninger du kanskje ikke har tenkt på.

artikkel bilde

Sjekk hva barnets navn sier om deg

Ta vår uhøytidelige quiz og sjekk hva navnet sier om deg.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

- Vinneren smaker hjemmelaget

Et lettsyltetøy er best i testen av blåbærsyltetøy.

Vet du hvordan du skreller en mango?

Vi viser deg fire måter.

Nei, nå lager jeg mitt eget sjokoladepålegg

Bedre enn Nutella og Nugatti.