Annonse

Waldorfsalat er i prinsippet veldig enkelt: Lag dressingen av majones, pisket fløte, sitron og sukker og bland inn valnøtter og oppkuttede grønnsaker. Oppskriften finner du nedenfor.

Waldorfsalat er vanlig å servere på koldtbord ved juletider og brukes mest til kylling og kaldt kjøtt.

Mannen bak Waldorfsalaten

Waldorfsalaten så dagens lys første gang i 1896. Det hendte på et hotellkjøkken i New York, nærmere bestemt i Waldorf. (Hotellet ble senere kjent som Waldorf-Astoria).

På kjøkkenet var den legendariske Oscar Tschirky. Det er for øvring han som også står bak den etter hvert verdensberømte dressingen Thousand Island, Eggs Benedict og en rekke andre klassikere. Den smakte sikkert bedre enn fabrikkvarianten som alle, enten de vil eller ikke, har stiftet bekjentskap med.

Waldorfsalatens popularitet vokste raskt og ble godt hjulpet av at den stadig dukket opp i amerikanske medier. Og vi skal heller ikke undervurdere effekten av Fawlty Towers-episoden (sesong to, avsnitt tre) hvor amerikaneren insisterer på å få en Waldorfsalat, og det hadde vært vært grei skuring om det ikke hadde vært for at det er Basil (John Cleese) som skal gjøre jobben på kjøkkenet.

Her er oppskriften på Oscars waldorfsalat! Print den gjerne ut ta med til kjøkkenbenken.

Les også:

Her er oppskriften på perfekt ribbe

Her er de 7 gode slagene

Kalkun uten stuffing

Inkognito

Waldorfsalat

Her er en klassisk oppskrift på Waldorfsalat. Om waldorfsalaten blir god veldig avhengig av at du klarer å smake deg fram til forholdet mellom sukker og sitronsaft i dressingen. Lykke til!

15 min

Til 4 porsjoner

100 g hodekål

100 g druer, blå

1 dl valnøttkjerner

2 stk eple

2 skiver hermetiskananas(stor boks)

2 stang stangselleri

Dressing:

2 dl majones

2 dl kremfløte, pisket

0,25 stk sitron, saften av den

2 ts sukker

Fremgangsmåte

Passer til kokt skinke, tunge, kalkun, kylling eller roastbiff. Bland sammen dressingen og sett den i kjøleskapet. Hodekålen finsnittes, druene deles i to (fjern evt. steiner) og valnøttkjernene grovhakkes. Skjær epler og ananas i terninger og stangsellerien i skiver. Bland ingrediensene forsiktig med dressingen. Pynt med druer og valnøttkjerner. Alternativt kan du bruke pekannøtter eller hasselnøtter i salaten. 

Oppskirften er hentet fra: frukt.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):

Christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Vin og øl til pinnekjøtt 2014

Vin og øl til pinnekjøtt

Pinnekjøtt kan være bare saltet, men også saltet og røykt. Det krever litt forskjellig drikke, og vi anbefaler både øl og vin.