Bilde

WALDORFSALAT: Det er moro å lage waldorfsalat skikkelig godt. © Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Inkognito

Oppskrift på waldorfsalat

Waldorfsalat lager du slik

Her finner du oppskriften waldorfsalat!

Waldorfsalat er i prinsippet veldig enkelt: Lag dressingen av majones, pisket fløte, sitron og sukker og bland inn valnøtter og oppkuttede grønnsaker. Oppskriften finner du nedenfor.

Waldorfsalat er vanlig å servere på koldtbord ved juletider og brukes mest til kylling og kaldt kjøtt.

Mannen bak Waldorfsalaten

Waldorfsalaten så dagens lys første gang i 1896. Det hendte på et hotellkjøkken i New York, nærmere bestemt i Waldorf. (Hotellet ble senere kjent som Waldorf-Astoria).

På kjøkkenet var den legendariske Oscar Tschirky. Det er for øvring han som også står bak den etter hvert verdensberømte dressingen Thousand Island, Eggs Benedict og en rekke andre klassikere. Den smakte sikkert bedre enn fabrikkvarianten som alle, enten de vil eller ikke, har stiftet bekjentskap med.

Waldorfsalatens popularitet vokste raskt og ble godt hjulpet av at den stadig dukket opp i amerikanske medier. Og vi skal heller ikke undervurdere effekten av Fawlty Towers-episoden (sesong to, avsnitt tre) hvor amerikaneren insisterer på å få en Waldorfsalat, og det hadde vært vært grei skuring om det ikke hadde vært for at det er Basil (John Cleese) som skal gjøre jobben på kjøkkenet.

Her er oppskriften på Oscars waldorfsalat! Print den gjerne ut ta med til kjøkkenbenken.

Les også:

Her er oppskriften på perfekt ribbe

Her er de 7 gode slagene

Kalkun uten stuffing

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

OPPSKRIFTER MED APRIKOS: Her får du åtte forslag til hva du kan lage med aprikos.=

Åtte fantastiske måter å bruke aprikos

Du: Prøv denne med chevre og aprikos.

=

Stek pizzaen på grillen i sommer

I sommer er det pizza på grillen som gjelder.

SVINENAKKE: Svinenakke trenger tid. I denne oppskriften lages den med løk, hvitløk og hvitvin - og to og en halv time.=

Genialt enkelt kjøtt som også er genialt godt

Dette kjøttet er umulig å mislykkes med.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Vet du hvorfor du skal putte vippetangen i bh-en?

Her er skjønnhetstriksene enhver kvinne burde kunne.

artikkel bilde

Denne øl-quizen bør du klare

Greier du ikke disse enkle spørsmålene, er det jaggu dårlig stelt.

artikkel bilde

Boligkjøps-quizen du neppe klarer

Selv om du strengt tatt burde...

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Hva gjør vi med rips?

Ikke bare Ibsen slet med ripsen. Her er 40 oppskrifter med urbæret.

Dette får du for 190 euro på den beste restauranten i Provence

Maten dufter av «menneskelig nærkontakt».

Stek pizzaen på grillen i sommer

I sommer er det pizza på grillen som gjelder.